“Hayatımız Mafya”
Toplumcu dünya görüşünün teorisyeni Karl Marks dedi ki: “… Burjuva iktisatçı ve düşünürleri belirli olayları incelediklerini zannederek, o olayda yoğunlaştıklarında ana noktayı gözden...
Toplumcu dünya görüşünün teorisyeni Karl Marks dedi ki: “… Burjuva iktisatçı ve düşünürleri belirli olayları incelediklerini zannederek, o olayda yoğunlaştıklarında ana noktayı gözden kaçırırlar. Bu karmaşadan yararlanan sistem, kendi yolunda bir engelle karşılaşmadan ilerler…”
Esas mesele “ana noktayı gözden kaçırmamak”! Çünkü, sistemin kendi yolunda engelle karşılaşmadan devam etmesine müdahale etmek şart. Sedat Peker üzerinden yapılan tartışmaların kaynağı ne? Sistem!
Adını koyalım: Mafyokrasi… “Kendi çıkarları için her çareye başvuran gizli grup” olarak tanımlanan mafyanın, “gizli grup” olmaktan çıktığını görüyor herkes. Peki, bu son 20 yılın sonucu mu? Hayır!
Örneğin…
Tarihsel olarak bakalım. 1206 yılında Cengiz Han tarafından kurulan Moğol İmparatorluğu, dünyanın yüzde 22’sine yayılmıştı. Batı ile Doğu bu nedenle birleşti. İpek ve Baharat Yolları’nda ticaret yapmak güvenli oldu ve “Pax Mongolica/Moğol Barışı” denilen dönem yaşandı. Neden? Cengiz Han, “pazarın güvenliğini” sağladı. Geldik mi yine ekonomi-politik...