İlk kez okuyacaksınız!

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNİN SEKİZİNCİ YILINDA...

Tam sekiz yıl geçti üzerinden. 

Bu sekiz yıl zarfında FETÖ’nün Batı destekli darbe girişimiyle ilgili her an yeni bilgilere de ulaşılıyor. 

Açayım: Önce Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın 24 Haziran’da HaberTürk canlı yayınına uzanalım. Fidan, örgütün gizli haberleşme ağı ByLock hakkındaki önce şu bilgileri verdi: 

“ByLock’un deşifre edilmesi FETÖ ile mücadelede dönüm noktası. Örgüt liderinin olaylardan sonra kendi sesiyle petrol rafinerisi, ananas vs. medyaya düşünce örgüt birden bire internet tabanlı haberleşmeye geçti. Bunu örgüt mensupları arasında yaygınlaştırdı. Bunun inanılmaz güvenli olduğunu düşünüyorlardı. Gerçekten 2-3 arasında yapılan kodlamanın kırılması mümkün değil. ByLock’a geçtiklerinde, özel birim kurduk. İnsan istihbaratıyla aldık bunu. Buna yönelik özel teknik birim kurduk, başındaki arkadaşı yetkilendirdik.”  

O dönemi yaşayan tanıkların anlatımlarına göre; ilk hamle ve örgüte büyük darbe, TİB’in düşüşü ve “teknik nakavt”tı! Nasıl mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AKP içindeki yönetim eliti ve karşısındakiler 30 Ağustos 2024 | 1.830 Okunma ‘Ceza onanır’ diye bu fikri ortaya atanlar oldu biz de güldük geçtik, ne diyebilirim 28 Ağustos 2024 | 1.685 Okunma İstihbaratçı gözüyle istihbarat özelleşirse 09 Ağustos 2024 | 1.451 Okunma Milli Savunma Bakanı Güler bu iddialara ne diyor? 08 Ağustos 2024 | 1.396 Okunma Ankara’nın takip ettiği konu: İsrail-PKK iş birliği 06 Ağustos 2024 | 2.479 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar