Milli Savunma Bakanı Güler bu iddialara ne diyor?

“Ergenekon kumpasında çok kıymetli, özel yetişmiş personelimizi kaybettik ve bunun acısını daha sonra çok çektik. (10 Temmuz 2024/Sabah Gazetesi)”

“Ergenekon kumpasında çok kıymetli, özel yetişmiş personelimizi kaybettik ve bunun acısını daha sonra çok çektik. (10 Temmuz 2024/Sabah Gazetesi)” Evet... Bu cümleyi, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde Genelkurmay 2. Başkanı olarak görev yapan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler kurdu. Bakan Güler’in bu haklı tespitinden yaklaşık 1.5 ay sonra toplanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) ise tartışılıyor.  Neden mi? Dün... CHP Genel Başkan Yardımcısı emekli Tümamiral Yankı Bağcıoğlu’yla görüştüm. Görüşmemden önce sosyal medyasında çarpıcı iddialar gündeme getirdi. Bağcıoğlu “FETÖ iftirasıyla algı harekatı” başlıklı paylaşımında dedi ki:

Kimliği ve güvenilirliği şüpheli bir kaynak; emekliliğe sevk edilip mağdur edilen albayların önemli bölümünün “FETÖ’den işlem görüp mahkeme kararıyla göreve dönen kişiler” olduğunu ifade etmiştir.

Listede haklarında FETÖ iddiası olanların mevcudiyeti bilinmekle beraber; emekli edilen ve önemli bölümü Atatürkçü ve vatansever subaylar olduğunu bildiğimiz kişilere şimdi de “FETÖ”cü imasında bulunmak asıl FETÖ taktiğidir. Çok büyük bir hakaret ve iftiradır.

Emekli edilen albaylar tecrübeli, bilgili subaylardır, FETÖ ile mücadelede görev yaptıkları, Atatürkçü ve anayasal değerlere bağlı oldukları için dahi emekli edilen albaylar vardır.

Emekli edilenlerin belirlenmesinde zamanında FETÖ ekibince yapılan fişlemelerin etkili olduğu da bilinmektedir. Devlet bürokrasisine yerleşmiş bir kısım gruplar bu fişlemeleri de kullanarak albayları sorgusuz sualsiz re’sen emekli etmektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AKP içindeki yönetim eliti ve karşısındakiler 30 Ağustos 2024 | 1.834 Okunma ‘Ceza onanır’ diye bu fikri ortaya atanlar oldu biz de güldük geçtik, ne diyebilirim 28 Ağustos 2024 | 1.685 Okunma İstihbaratçı gözüyle istihbarat özelleşirse 09 Ağustos 2024 | 1.453 Okunma Milli Savunma Bakanı Güler bu iddialara ne diyor? 08 Ağustos 2024 | 1.398 Okunma Ankara’nın takip ettiği konu: İsrail-PKK iş birliği 06 Ağustos 2024 | 2.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar