PKK yeniden organize olursa ne yapacaksınız?
Devlet Bahçeli’nin 1 Ekim’de “el sıkışmayla” başlattığı süreç dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın şu cümleleriyle netleşti:“İlgili arkadaşlarımıza...
Devlet Bahçeli’nin 1 Ekim’de “el sıkışmayla” başlattığı süreç dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın şu cümleleriyle netleşti:
“İlgili arkadaşlarımıza, bölücü örgütün lağvedilmesini sağlayacak çalışmaların dikkatle ve çok yönlü bir şekilde yürütülmesi talimatını verdik.”
Bu sürece başından bu yana karşı çıkan Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı’yla dün uzun uzun konuştum. 16 yıl önce yaşananlar üzerinden bugünü anlattı.
Dedi ki:
“2009’da başlayan çözüm süreci, ülke tarihine sadece sözde bir barış girişimi olarak değil, aynı zamanda bir devletin içeriden çökertilme planı olarak da geçti. PKK terör örgütü, 2000’li yılların başında askeri operasyonlar karşısında zayıflamış ve bitme noktasına gelmişti. Terörle mücadelede başarılı bir dönem yaşanırken bu zayıflama, teröristlerin kırsalda etkisiz hale getirilmesiyle birlikte örgütün eylem gücünün de iyice düşmesine yol açtı. Tam bu noktada, görünürde barış isteyen FETÖ yapılanması bürokrasi ve siyasetteki imkanlarıyla, devleti yavaş yavaş zaafa uğratmak için bu süreci bir fırsat olarak gördü.
“Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), Türk devletinin her kademesine sinsice sızarak, yıllarca örgüt elemanlarını kritik noktalara yerleştirdi. Güvenlik, istihbarat ve adalet mekanizmasındaki FETÖ unsurları, PKK ile açıktan değil, dolaylı bir ittifak kurarak harekete geçti. FETÖ’nün amacı, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni terörle mücadelede pasifize etmek, PKK’nın ise kırsaldaki varlığını yeniden organize ederek şehirlerde etkin hale gelmesini sağlamaktı.