‘Gardırop Erdoğancılığı’ ve ‘reisçilik putu’

‘Gardırop Erdoğancılığı’ ve ‘reisçilik putu’

Peygamber, “La ilahe illallah”, “Allah’tan başka ilah yoktur” dedi. Devesinden indi, asasını havaya kaldırdı. Önündeki ilk puta darbe indirdi. Kendilerinden marifet beklenen Hübel, Lat, Menat, Uzza... Yüzlerce put birer birer yıkıldı. Ancak “put yapma” da “put yıkma” da bitmedi. Put, aksi sanılsa da bir heykel değildi. Üzerine iktidar elbisesi giydirilmiş, büyüdükçe de insandan uzaklaşmış bir hikâyeydi. Kimi zaman taştan topraktan, kimi zaman etten kandan, kimi zaman paradan ya da güçten putlar yaratılmaya devam etti. Eksik olmasınlar, her devrimci de eylemine “putları yıkıyoruz” diye başladı.

Ardında elif ve vav harfli tablo. Önünde ay yıldızlı bayrak. Solunda kimsenin okumadığı ama “çok kazandıran” bir dergi. Yorulduğunda AKP logolu bardağa uzanıp dudağına götürüyor. “La ilahe illallah” demiyor ama devrin anahtar kelimelerini sıralıyor: “Reis sevdalısıyım, teşkilattan yetişmiş bir insanım”.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Balyoz kararındaki ‘İBB cuntası’ 14 Nisan 2025 | 763 Okunma Kritik belgeler dosyaya girdi: Adaylar merkezden 11 Nisan 2025 | 1.636 Okunma Ülkeyi seçime götürecek seçim 10 Nisan 2025 | 2.925 Okunma Çocukluğu çalınmış kadının davası 07 Nisan 2025 | 458 Okunma Hedefteki isim ilk kez konuştu 03 Nisan 2025 | 1.897 Okunma
TÜM YAZILARI
CUMHURİYET GAZETESİ YAZARLARI
Yorumlar
Close menu