Siyaset ve Manifesto Safsatası
Esası itibarıyla siyaset insanlara faydalı olmak, topluma çözüm üretmek için yapılır malum. Bundan dolayı her siyasi oluşum toplumu merkeze alan ve onun için söylem ve pratikler geliştiren bir mantıkla siyasi...
Esası itibarıyla siyaset insanlara faydalı olmak, topluma çözüm üretmek için yapılır malum. Bundan dolayı her siyasi oluşum toplumu merkeze alan ve onun için söylem ve pratikler geliştiren bir mantıkla siyasi hayata atılıyor. İdealizm ve doğruluk iddiaları ile bezenmiş bir siyasi parti manifestosu vücuda getirmek ise işin olmazsa olmazları arasındayer alıyor.
Günümüzdeki birçok siyasetçi, siyasi idealizmi dava söylemi ekseninde ele alırken, bunun bireylerin zihninde duygusal manada oluşturduğu güçlü alanı kullanmayı da ihmal etmiyor. Bu motivasyonla icra edilen siyasetin neticesi diğerlerine göre yadsınamaz şekilde daha başarılı oluyor. Bunun içindir ki, siyasi oluşumların üst kadroları bu duygu dünyasını kuşatan "dava" lafzını dillerinden eksik etmiyor.
Ancak günümüz siyasetinde, dava kelimesini ve ruhunu ucuzlaştırmak, doğruluğu çürüten"yalan"ın gündelik jargonda kullanımını alışkanlık haline getirmek maalesef eskiden olmadığı kadar popüler hale gelmiştir. Bunun yol açtığı seviye kaybı siyaset müessesesine çok ağır hasar vermekte ve siyasete nitelikli insan devşirmeyi çokça zorlaştırmaktadır.
Son dönem yaşananlar ışığında ülkenin en üst düzey milli konularında dahi toplumsal birlik idealizmini sergileyemeyenler, yalan siyaseti sonucu milletin gözünde yalancı çobana dönenler, dava söylemini dillerine dolayıp onunla örtüşen hayat süremeyenler için bundan sonra halktan samimi bir mukabele görmeleri çok zor görünmektedir.