Böyle insanlara ihtiyacımız var
Zaman içinde, kurumun elit kanalı TRT 2'nin pek çok programına takılıyorum. Prof. Dr. Hüsamettin Koçan'ı görünce ekrandan ayrılamadım. Söyleşiyi yapan da Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölüm...
Zaman içinde, kurumun elit kanalı TRT 2'nin pek çok programına takılıyorum. Prof. Dr. Hüsamettin Koçan'ı görünce ekrandan ayrılamadım. Söyleşiyi yapan da Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülveli Kayalı olunca izlenmeye doyulmaz bir programa tanıklık ettim.
Alkışlanacak çaba
Hüsamettin Koçan ismi Bayburt'da kurduğu Baksı Müzesi'yle adeta eş anlamlı. Baksı Müzesi, Prof. Dr. Hüsamettin Koçan'ın doğduğu topraklara hayat tecrübesini taşıma çabasının sonucu olarak ortaya çıkmış bir kültürel değer. Müze, Bayburt'un 45 km dışında, Çoruh Vadisi'ne bakan bir tepenin üzerinde kurulu. 40 dönüm arazi üzerindeki bu sıra dışı müze, çağdaş sanat ve geleneksel el sanatlarına aynı çatı altında yan yana, iç içe yer vermekte. Bu rüyasını hayata geçirmek amacıyla 2005 yılında Baksı Kültür Sanat Vakfı'nı kuran Prof. Dr. Hüsamettin Koçan 2010 yılının Temmuz'unda amacına ulaştı, devletten hiçbir maddi yardım almadan Baksı Müzesi'ni kültür hayatımıza kazandırdı.
Resim yarışması
Açılışının ardından kültür etkinliklerine başlayan Baksı Müzesi 2012'de o yıllarda çalıştığım Akşam gazetesiyle birlikte çocuklar arasında bir resim yarışması düzenlemişti. Rekor katılımın olduğu bu yarışmada jüri üyelerinden biri de bendim. Beni böyle bir göreve layık görmeleri onur vericiydi ama resim yapma konusundaki yeteneğim cetvelle vapur çizecek seviyedeydi. Çorum'dan katılan kızların elde ettiği büyük başarı hala hatırımda.
Dileğim, Prof. Dr. Hüsamettin Koçan gibi köklerine bağlı insanlarımızın daha da çoğalarak onun açtığı yoldan ilerleyip kültür hayatımıza nice değerler kazandırması.