Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘anti-emperyalizm’ satmak

Cumhurbaşkanı Erdoğan yoğun bir Afganistan diplomasisi yürütüyor. Taliban'ın Kâbil'i hızla ele geçirmesi sonrası dünya başkentleri ilk şoku atlatmakla uğraşırken Erdoğan, Afganistan'da...

Cumhurbaşkanı Erdoğan yoğun bir Afganistan diplomasisi yürütüyor.
Taliban'ın Kâbil'i hızla ele geçirmesi sonrası dünya başkentleri ilk şoku atlatmakla uğraşırken Erdoğan, Afganistan'da geçiş hükümetinin kurulması ve düzensiz göçün önlenmesi için liderlerle görüşmeler yapıyor.
Pakistan ve Katar ile işbirliğinin yanı sıra Putin, Merkel, Johnson, Michel ve Miçotakis ile ortak çıkar alanları oluşturarak Afganistan krizini yönetmenin yollarını arıyor.
Taliban, uluslararası tanınma, yardımların devamı, yaptırımların kaldırılması ve yatırımların gelmesi için farklı grupları kapsayacak bir hükümet kurulması gerektiğinin farkında.
Bu itibarla Taliban'ın eski Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, ulusal uzlaşı heyeti başkanı Abdullah Abdullah ve Hizbi İslami lideri Gulbeddin Hikmetyar gibi isimlerle müzakereler yürütmesi bir, iki yıl için bile olsa bir geçiş süreci ihtimalini artırıyor.
Taliban'ın dışlayıcı, intikamcı tavra bürünmesi durumunda Savunma Bakanı Hulusi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sabah’a veda etmenin bu kadar zor olacağını biliyordum 20 Mayıs 2024 | 666 Okunma Yeni gelişmeler normalleşmenin seyrini nasıl etkiler? 17 Mayıs 2024 | 1.411 Okunma Değişim ama nasıl? 14 Mayıs 2024 | 564 Okunma Yeni Anayasa tartışması neden kaçınılmaz? 11 Mayıs 2024 | 119 Okunma CHP ve İyi Parti rol mü değiştiriyor? 10 Mayıs 2024 | 295 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar