İçerideki Taliban söylemleri....

Türkiye'de Taliban üzerine garip bir söylem karmaşası var. Taliban'ın Kabil'i ele geçirmesi hezimetinin suçu tartışmasız ABD'ye ait. Havalimanına yığılan ve yollara dökülen Afganlar, Biden Yönetiminin...

Türkiye'de Taliban üzerine garip bir söylem karmaşası var. Taliban'ın Kabil'i ele geçirmesi hezimetinin suçu tartışmasız ABD'ye ait. Havalimanına yığılan ve yollara dökülen Afganlar, Biden Yönetiminin çekilmenin kaosunu yönetemediğinin trajik kurbanları. Yirmi yıllık işgalden sonra Washington, kendisi için çalışan Afganları Taliban'ın insafına terk etti.


Zaten çekilme kararını da NATO müttefikleri ile bile uzlaşmadan almıştı. Başkan Biden ABD'nin itibarının zedelenmesini tamir için "kaos olmadan çekilemezdik" açıklamalarıyla meşgulken, Amerikalı uzmanlar bu çekilmenin ABD'nin hegemonya döneminin bitişine işaret edip etmediğini tartışıyorlar.

Ancak asıl yakıcı sorun bölgede. Amerikan askerleri radikal terör örgütlerinin yayılması ve Afgan mülteci akını sorunlarını bölge ülkeleri, Türkiye ve AB'nin üzerine bırakarak çekildi.


Bu kaosun nasıl yönetileceğini tüm dünya gibi biz de konuşuyoruz. Yeni durumda ne yapılması gerektiğini ve...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sabah’a veda etmenin bu kadar zor olacağını biliyordum 20 Mayıs 2024 | 666 Okunma Yeni gelişmeler normalleşmenin seyrini nasıl etkiler? 17 Mayıs 2024 | 1.411 Okunma Değişim ama nasıl? 14 Mayıs 2024 | 564 Okunma Yeni Anayasa tartışması neden kaçınılmaz? 11 Mayıs 2024 | 119 Okunma CHP ve İyi Parti rol mü değiştiriyor? 10 Mayıs 2024 | 295 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar