Merkel’in acil misyonu

Almanya Şansölyesi Merkel, dün İstanbul'daydı. Berlin Konferansı'nı toplayarak diplomatik bir atağa geçen Merkel'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde kritik konular ele alındı.

Masadaki dosyaların başlıkları bile (ticaret, AB, İdlip, güvenli bölge, Doğu Akdeniz, Libya ve mülteciler) ikili ilişkilerin güçlendirilmesinin zaruretine işaret ediyordu. Merkel'in hakkını teslim etmek lazım. Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan daha aklı selim bir siyaset yürütüyor. Avrupa'nın çıkarlarının Türkiye ile çalışmaktan geçtiğinin farkında. 2017'de Türkiye-AB ilişkilerinde yaşanan gerginliğin yönetilmesinde çaba gösterdi. Şansölyeliğinin son iki yılında olan Merkel şimdilerde, Erdoğan ile çalışarak siyasi misyonunu başarıyla tamamlamak istiyor. Mülteciler ve Libya konularının hem AB'nin geleceğini hem de Almanya'nın birlik içindeki yükünü doğrudan etkilediğini görüyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sabah’a veda etmenin bu kadar zor olacağını biliyordum 20 Mayıs 2024 | 668 Okunma Yeni gelişmeler normalleşmenin seyrini nasıl etkiler? 17 Mayıs 2024 | 1.411 Okunma Değişim ama nasıl? 14 Mayıs 2024 | 565 Okunma Yeni Anayasa tartışması neden kaçınılmaz? 11 Mayıs 2024 | 119 Okunma CHP ve İyi Parti rol mü değiştiriyor? 10 Mayıs 2024 | 296 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar