Muhalefetin, sistem ve aday profili çelişkisi

Muhalefetin 2023 seçimleri için cumhurbaşkanı adayı arama süreci devam ediyor. Bir süre kendisinin aday olabileceği sinyalleri veren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, üç gün önce "İstanbul ve...

Muhalefetin 2023 seçimleri için cumhurbaşkanı adayı arama süreci devam ediyor.
Bir süre kendisinin aday olabileceği sinyalleri veren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, üç gün önce "İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları bir dönem daha devam etmeli" açıklamasıyla dikkat çekti. Bu açıklamanın arkasında cumhurbaşkanı adayı olacak belediye başkanının şehrinin AK Parti'ye kaybedilmesinin yattığı kulislere yansıdı.
Belediyecilikte bir fark oluşturamayan bu başkanların bir kez daha kazanabileceği öngörüsüne katılmasam da cumhurbaşkanı adayı olmaları durumunda belediyelerinin meclis üyelerinin çoğunluğuna sahip AK Parti'ye geçeceği açık. Aslında son hamleleri ile Kılıçdaroğlu, muhalefet cenahında konuşulan isimlerin hepsini bir adım geri çekmiş oldu.
"Parti başkanları aday olmasın" argümanıyla İP Genel Başkanı Akşener'in adaylığının konuşulmasını engelleyemediğini görünce kendi adaylığını gündeme getirmişti.
Şimdi iki belediye başkanının isimlerini geri düşürerek mıntıka temizliğini tamamlamış gibi görünüyor.
Ancak muhalefetin asıl dilemması hâlâ ortada....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sabah’a veda etmenin bu kadar zor olacağını biliyordum 20 Mayıs 2024 | 666 Okunma Yeni gelişmeler normalleşmenin seyrini nasıl etkiler? 17 Mayıs 2024 | 1.411 Okunma Değişim ama nasıl? 14 Mayıs 2024 | 564 Okunma Yeni Anayasa tartışması neden kaçınılmaz? 11 Mayıs 2024 | 119 Okunma CHP ve İyi Parti rol mü değiştiriyor? 10 Mayıs 2024 | 295 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar