FETÖ, FETÖ’yle mücadeleyi bu kadar itibarsızlaştıramazdı!

Devletimizin ve milletimizin bekası için FETÖ’yle mücadele elzem. FETÖ’yü her yerden spatulayla kazır gibi bitirmek lazım. Tek bir FETÖ’nün bile ülkede gerginlik ya da kötülük çıkarmak...

Devletimizin ve milletimizin bekası için FETÖ’yle mücadele elzem. FETÖ’yü her yerden spatulayla kazır gibi bitirmek lazım. Tek bir FETÖ’nün bile ülkede gerginlik ya da kötülük çıkarmak için yeterli olduğuna şahit olduk! Bir savcı ve bir polisle istediğiniz kişiye kumpas kurabilir, hayatını karartabilirsiniz.
17-25 Aralık sürecinde bir avuç kişi dışında kimse  FETÖ ile mücadele etmedi. 15 Temmuz’dan sonra gerçek mücadele başladı. Ancak son iki yılda geldiğimiz aşamada özellikle FETÖ’nün iş adamlarına yönelik operasyonlarda ciddi soru işaretleri var. Mahkemeler tuhaf şekilde FETÖ şirketlerini sahiplerine iade ediyorlar. Bunun en son örneği Denizli’deki Aynes örneğidir. 
Süt sektöründe Türkiye'de 4. firma olan Aynes şirketi 17-25 Aralık sonrası tarafını FETÖ oluşumundan yana kullandı. Son ana kadar terör örgütünden ayrılmadılar. Aynes’i diğer yazımda detaylı yazdım. Skandalın boyutunu göreceksiniz.  
Bazı FETÖ’cü şirketlerin durumunu kısaca özetleyelim.
İzmir’de Ahmet Küçükbay örgüt üyeliğinden 6.5 yıl ceza aldı. Cezası iyi hâlden 5.5 yıla düştü. Küçükbay’ın iyi hâli ne acaba, insan merak ediyor! Şirketi daha İstinaf ve Yargıtay aşaması tamamlanmadan kendisine iade edildi. 
Samsun’da Simit Center Unlu Mamuller’in sahibi Ahmet Çakır 3 yıl 1 ay, Yeşildal Hırdavat'ın sahibi Tayfur Yeşildal 7 yıl 6 ay, Tozlu Giyim'in sahibi Hüseyin Tozlu 3 yıl 1 ay hapse mahkûm edildi. Peki, şirketleri ne oldu? İstinaf ve Yargıtay kararları beklenmeden sahiplerine iade edildi. Samsun’da kim FETÖ’cü deseniz bu üç şirket ve sahiplerini elle gösterirler.
Peki, Adana’da ne oluyor? İnanamayacaksınız ama Adana’da FETÖ’den işlem görüp TMSF’ye devredilen şirketlerin hepsi sahiplerine iade edildi. Adana’da, 25 Aralık veya 26 Aralık 2018’de yapılan mahkemelerde 54 şirket üzerindeki TMSF kayyımı kaldırıldı. O şirketlerin tamamını ekte sunuyorum. Bazılarının isimleri şöyle: Karteks, Kardeşler Taahhüt Pazarlama, Vural Kimya, Tepebağ Yapı İnşaat, Yağmur Mobilya, Ali Koçaklı, Emira Yapı, HMC Mobilya, Ser-er Enerji, Milenyum Orman Ürünleri vb.
Demek ki FETÖ her yere sirayet etmiş, Adana’ya edememiş. Adana’da FETÖ’cü şirket hiç yokmuş. Biz yanlış biliyormuşuz. İstinaf ve Yargıtay beklenmeden şirketler sahiplerine iade edildi. Adana gibi 4. ya da 5. büyük ilde FETÖ ile iltisaklı tek şirket olmaması garip! Belki de yoktur da, biz abartıyoruzdur. Neden olmasın?
Bu arada güvendiğim kaynaklarımdan öğrendiğime göre Zonguldak’ta da FETÖ’cü şirketlerin üstündeki TMSF kayyımı kalkmış. Mahkemeler çok iyi çalışıyor(!)
Her gün haberlerde görüyoruz. Hava Kuvvetleri’nde şu kadar, Kara Kuvvetleri’nde bu kadar ByLock kullanıcısı ya da ankesörlü telefondan arayanlar gözaltına alındı diye. Tamam, hepsi alınsın ama iş adamlarına niye müsamaha gösteriliyor!  Şirketleri niye iade ediliyor? Üç ihtimal var. Birincisi, mahkeme heyeti kripto FETÖ’cü ve intihar ettiler. İkincisi, FETÖ borsası devrede. Avukatlar üzerinden işler hallediliyor. Üçüncüsü, siyasi el var. Son ihtimali düşünmesi bile korkunç. 
Ne hazindir ki, medyanın tamamına yakını bu olayı görmüyor. Bizim taraf zaten bitik. Onlar Rusya, Pentagon, İsrail ve Suriye'yi yazmakla meşguller. FETÖ’yle mücadele diyeceksin ama FETÖ’cü devasa şirketlerin iade edilmesine çıt çıkarmayacaksın. Olacak iş değil. FETÖ, FETÖ’yle mücadeleyi bu kadar itibarsızlaştıramazdı!..
 
Aynes’te mahkeme skandalı nasıl izah edilir?

Süt Sektöründe Türkiye'de 4. büyük şirket olan Aynes 17-25 Aralık sonrası FETÖ’ye desteğini hiç kesmedi. Aynes hakkındaki raporlarda inanılmaz bilgiler var. 
Aynes’in patronu seçimler öncesi çalışanlarını toplayıp oylarınızı asla AK Parti’ye vermeyin diye not geçmiş. Başkan Erdoğan’ı dinleme skandalına karışmış TÜBİTAK çalışanları Eren Yazıcıoğlu ve Mekke Yassıkaya’ya sahip çıkan ve bünyesinde istihdam eden Aynes. ByLock kullanıcısı Mekke Yassıkaya Aynes’te insan kaynakları müdürü olarak işe başlamış. 
Aynes daha sonra Fetullah Gülen propagandası olan bir filmin çalışanlara ücretsiz bilet verilip izlenmesi için baskı oluşturmuş. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası şirkete operasyon düzenlenmiş, şirket sahipleri ve TÜBİTAK’ta böcek davasına karışmış kişiler dâhil 19 kişi tutuklanmış. Aynes yönetim kurulu başkanı Nevzat Serin cezaevi aracına kameralara doğru Cumhurbaşkanımıza ithafen, “Aynes’i batıranlar kıçlarına kına yaksın” diyecek kadar pervasızlaşmıştır. 
2 yıldır cezaevinde olan Aynes’in patronu Nevzat Serin, kasım ayında yargılanması devam ederken delil karartma şüphesi olmadığı gerekçesiyle tahliye edildi. Tuhaf olaylar bundan sonra da devam etmiş. Mahkeme şirketi sahiplerine iade etti. Bu kararı veren Mahkeme Başkanı Faruk Ceyhan davaya yeni atanan bir hâkim. Üyeleri ise Alpaslan Kaçar ve Emine Dok’tur.
Yargılaması bitmeden, İstinaf ve Yargıtay süreçleri tamamlanmadan sanıklara bu şirket nasıl iade edildi sorusu hâlâ muamma. Cezaevinden çıkan şirket sahibi baskın yaparcasına fabrikaya girmiş, koltuğa oturmuş ve bir anda çalışanlar karşılarında bu kişileri bulmuşlardır.
Kim bu şirket sahipleri, biraz da onları tanıyalım...
Şirket sahibi Nevzat Serin 17-25 Aralık sonrası Bugün TV’ye çıkmış, açıkça  FETÖ yanında olduğunu göstermiştir. Nevzat Serin’in karısı 15 Temmuz'dan sonra yurt dışına kaçmış, tutuklamaya yönelik araması var. 
Oğlu Mehmet Serin FETÖ yöneticiliğinden tutuklamaya yönelik arama yakalaması olup yurt dışında firari. Kızı Hülya Serin 15 Temmuz’dan sonra yurt dışına kaçmış, tutuklamaya yönelik araması vardır.
Diğer oğlu Oğuzhan Serin, Batum üzerinden yurt dışına kaçarken sahte kimlikle yakalanmış ve tutuklanmıştır.  Damadı Emre Uyar 16 Temmuz günü yurt dışına kaçmış, tutuklamaya yönelik yakalaması vardır. Gelini Gizem Serin, Batum üzerinden yurt dışına sahte kimlik ile kaçarken yakalanmış ve tutuklanmıştır... Bu insanların aile boyu kaçması her şeyi anlatırken, şirketin tekrar bu kişilere iade edilmesini nasıl izah etmek gerekir? “Biz akıllanmadık,  bize bir daha darbe yapın” mı demek isteniyor acaba?
Sonuçta değişen bir şey olmadı. Hapisten çıkan tüm kişiler, TÜBİTAK böcek dinlemesine karışanlar dâhil şirkette yönetime yeniden geçtiler. Skandallar bitmek bilmedi tabii. 
FETÖ bağlantılı yönetim işbaşı yapar yapmaz Aynes’e bağlı Gürcistan’daki bir kişiye para transferi yapmayı denemiş. Bu kişi terör örgütü yöneticiliğinden tutuklamaya yönelik yakalaması olup yurt dışında firari olan Hüseyin Civan isimli şahsın ta kendisi. Dış ticaret müdürü olayın farkına varmış ve para transferini engellenmiş. Yapılan sorgulamada Hüseyin Civan’ın Mehmet Serin’in kayın biraderi olduğu anlaşılmıştır. Konu mahkemeye intikal ettirilmiş, 3 kişilik denetim kayyumu atanmıştır. Bunlardan biri defterdarlık çalışanı, ikisi sivildir. Ancak şirkette yönetim hâlâ FETÖ’den yargılaması devam eden kişilerdedir.
Bu skandallar zincirine imza atan mahkeme heyeti artık Adalet Bakanlığı ve HSK’nın konusudur. Ancak bu skandal kararlar millette rahatsızlık ve güvensizlik oluşturuyor. FETÖ ile mücadele iş adamları alanında ivme kaybetti. FETÖ’nün ekmeğine yağ süren kararlar millete nasıl izah edilir, bilmiyorum.
 
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tek Parti döneminde camiler amaç dışı kullanılmıştır  22 Kasım 2024 | 6 Okunma Yeni başlayanlar için "Yenidoğan Davası" 20 Kasım 2024 | 415 Okunma Millete kılıç çekeceksiniz ve yanınıza kâr kalacak, öyle mi? 18 Kasım 2024 | 3.676 Okunma "Etki Ajanlığı Yasası" mutlaka çıkmalı 15 Kasım 2024 | 1.766 Okunma Yasa dışı bahis ve kumar 13 Kasım 2024 | 1.217 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar