Sapkınlığın eğitimle ilgisi yoktur!

Narin olayı üzerinden hemen sınıfsal ayrımlara girenler oldu. Bölgeyi eleştirip, konuyu bilmeden insanları genelleyenler çıktı. İnsanlar eğitimsiz, o yüzden bunlar oluyor diyenler bile oldu. Hâlbuki...

Narin olayı üzerinden hemen sınıfsal ayrımlara girenler oldu. Bölgeyi eleştirip, konuyu bilmeden insanları genelleyenler çıktı. İnsanlar eğitimsiz, o yüzden bunlar oluyor diyenler bile oldu. 

Hâlbuki sapkınlığın ya da cinsel suçların eğitimle, herhangi bir bölgeyle ilgisi yoktur. Olamaz da. Aynı şekilde cinayetlerin de. İnsan bu. İnsanın olduğu her yerde böyle şeyler oluyor. 

Bunun en bariz örneği Fransa’da şu an gündemi meşgul eden toplu tecavüz olayıdır. Olay ne hemen bakalım: 

Fransa’da toplu tecavüz davasında, eşine uyuşturucu vererek farklı erkekler tarafından 10 yıl boyunca istismar eden Dominique Pelicot neden bunu yaptı, tartışılıyor. Dominique Pelicot ile birlikte mahkemede yaşları 26 ila 74 arasında değişen 50 erkek daha tecavüzle yargılanıyor. Ayrıca istismar görüntülerden varlıkları bilinen, ancak kimlikleri henüz tespit edilmemiş 31 kişi daha bulunuyor. Bu iğrenç olaya dâhil olan çeşitli meslek gruplarından kişiler var. Eğitimliler de var, az eğitimliler de. 

Dominique’ye neden böyle bir şey yaptın diye soruldu mahkemede. Dokuz yaşındayken tecavüz kurbanı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sapkınlığın eğitimle ilgisi yoktur! 18 Eylül 2024 | 979 Okunma Sezgin Baran Korkmaz’ın İlhan Cihaner hakkındaki 'FETÖ Borsası' iddiası  16 Eylül 2024 | 2.417 Okunma Askerî Casusluk Davası’nda mağdurlara kim yardımcı oldu? 13 Eylül 2024 | 901 Okunma Tuhaf fiyat artışları, Narin kızımız ve ahlak sorunu... 11 Eylül 2024 | 3.261 Okunma Demokrasiyi ve laik cumhuriyeti korumak herkesin işidir 09 Eylül 2024 | 1.207 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar