Şayet Yahya Sinvar öldürüldüyse!..

Dün akşama doğru her yerde son dakika olarak Hamas lideri Yahya Sinvar’ın öldürüldüğü haberleri vardı. İsrail medyası öldüğünü söylerken İsrail Savunma Kuvvetleri haberi doğrulatmaya...

Dün akşama doğru her yerde son dakika olarak Hamas lideri Yahya Sinvar’ın öldürüldüğü haberleri vardı. İsrail medyası öldüğünü söylerken İsrail Savunma Kuvvetleri haberi doğrulatmaya çalışıyordu. 

Önce Wall Street Journal gazetesi İsrail Ordusu’nun Yahya Sinvar’ın ölüp ölmediğini kontrol ettiğini yazdı.

Peşinden İsrail medyası, Hamas lideri Yahya Sinvar’a ait olduğu iddia edilen bir cesedin fotoğraflarını paylaştı. Fotoğraf Sinvar’a benziyordu ama “kesin bu” denilmedi. El-Arabiya Filistin Şefi, "Sinvar ve yanındaki üç kişi tesadüfen dışarıdaydılar ve tesadüfen İsrailli askerlerle karşılaştılar. Çatışmaya başladılar. Askerler de Sinvar’ı tanıyıp haber verince uçaklar girdikleri binayı bombaladı” diye yazdı. 

İsrail medyasından bir diğer habere göre, İsrail askerleri devriye sırasında Rafah'ın Tel Sultan bölgesinde üç Hamas üyesiyle çatıştı. İki tank mermisi ateşlendi. Çatışmada 3 Hamaslı öldürüldü. Cesetleri incelemeye giden İsrail askerleri, cesetlerden birinin Yahya Sinvar'a benzediğini fark etti.

Reuters'a konuşan iki...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şayet Yahya Sinvar öldürüldüyse!.. 18 Ekim 2024 | 314 Okunma Yeni bir çözüm sürecinin zaten mantığı yok! 16 Ekim 2024 | 687 Okunma Köfteci Yusuf batmasın; ama... 14 Ekim 2024 | 3.944 Okunma Köfteci Yusuf ve komplo! 11 Ekim 2024 | 7.405 Okunma Akıllanamamak... 09 Ekim 2024 | 3.548 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar