Mecliste terör araştırmaları neden reddediliyor?
Türkiye yüzlerce kiloluk patlayıcı taşıyan araçların patlatıldığı canlı bomba saldırılarıyla sarsılır ve Güneydoğu’daki operasyon ve çatışmalarda 300’ü...
Türkiye yüzlerce kiloluk patlayıcı taşıyan araçların patlatıldığı canlı bomba saldırılarıyla sarsılır ve Güneydoğu’daki operasyon ve çatışmalarda 300’ü aşkın şehit verilip terör saldırılarında bir o kadar insanımız katledilirken, muhalefet saldırıların Meclis tarafından araştırılması için son üç ayda 13 önerge vermiş.
Ne var ki, Cumhurbaşkanı’nın “terör yasası”nın değiştirilmesini önerdiği, hükümetin “her türlü önlemin alınacağı”nı duyurduğu süreçte, terör örgütlerinin, terör olaylarının, katliamların araştırılması önergelerinin bazıları hâlâ Meclis Başkanlığı’nda görüşülmeyi beklerken, görüşülenler AKP’lilerin oylarıyla reddedilmiş, bir kısmı da Meclis Başkanlığı’nca iâde edilmiş.
Oysa muhalefet partilerinin Meclis’e sundukları önergelerde, öncelikle teröristlerin şehirlere yerleşmesine, hücre evlerinin oluşmasına, silâh ve patlayıcı yığınağı yapılmasına, hendeklerin kazılmasına, barikatların kurulmasına göz yumulmasında katkı ve ihmali bulunan kamu görevlilerinin tespiti talep ediliyor.
Özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra büyük çaplı patlamalardaki ciddî istihbarat ve güvenlik zaafiyetinin sorgulanması ve sorumluların ortaya çıkarılması isteniyor. Başta Diyarbakır, Suruç, Ankara Gar, Sultanahmet, Ankara’daki askerî servis araçları ve en son Kızılay saldırıları olmak üzere katliamların aydınlatılıp benzerlerinin önüne geçilmesi öneriliyor. Bütün bunlar için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması teklif ediliyor.