Dengeler değişti turizmde yeni bir strateji gerekir

TURİZMDE herkes sıcak sezonu bekler. Temmuz, ağustosta Türkiye’nin her yerinde doluluklar yüzde 100’e yaklaşır. Bu yıl farklı yorumlar duyuyoruz.

Geçen yıldan bu yana konaklama fiyatlarında ciddi artışlar olduğunu biliyoruz. Hem Avrupa pazarında, hem Rus pazarında, hem de iç pazarda Türkiye’de tatil yapmak isteyen müşteri profili için fiyatların yüksek kaldığı söyleniyor. Turistlerin başka turizm bölgelerini tercih etmeye başladığı da konuşuluyor.

Şimdi otellerin yeni bir kampanya yapmaya hazırlandığı kalan 30,-40’luk bölümü doldurmak için indirimlere gideceği de söyleniyor.

Biraz araştırdım, konuştum, turizmci dostlarla dertleştik.

Evet; haberler doğru, böyle bir hazırlık var.

Ama söyleyeyim; her yer, her otel için geçerli değil.

Çünkü odaların yüzde 60, 70’i belirli bir fiyattan satılmış; oteller indirim yapsa itirazların başlayacağını biliyorlar. O yüzden otel yöneticileri ihtiyatlı bir strateji izlemeye çalışıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Körfez masmavi olsa İzmir başka bir şehir olmaz mı? 07 Eylül 2024 | 52 Okunma Eylem planı tamam ama bir model de lazım 05 Eylül 2024 | 86 Okunma Galiba yeni şeyler yapmanın zamanı geldi 03 Eylül 2024 | 62 Okunma OVP’ye dikkat çektiler ekonomiye destek verdiler 30 Ağustos 2024 | 1.336 Okunma Bodrum artık büyükşehir gibi 28 Ağustos 2024 | 1.663 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar