Her kalpte sihirli bir etki yaratmak

BENİM sivil toplum örgütleriyle tanışmam çok genç yaşlarda oldu. İyi ki de olmuş. Kendimi bazı projelerin içinde ve çalışırken buldum. Ve her yeni adımda büyüdüğümü...

Rotary bir organizasyon, dernek, vakıf değil; aynı zamanda umudun, dönüşümün de hikayesiydi benim için…

Yakın zamanda kaybettiğimiz Şevki Figen, Rotary için, “İnsan ruhuna dokunan bir sihirdir” demişti. Bu sözü çok sevmiştim.

O günün üzerinden çok yıllar geçti ve bu yılın sloganı “Rotary'nin Sihri” olarak belirlendi. Rotary’nin dokunduğu her omuzda, her kalpte sihirli bir etki yarattığını iyi bilenlerdenim.

Bundan yıllar önce küçük ve gözden uzak bir kasaba vardı. Ekonomik zorluklar ve sosyal sorunlar, kasabanın insanlarını umutsuzluğa sürüklüyordu. İşte bu kasabaya, Rotary'nin sihri dokunana kadar her şey böyle devam etti. Bir gün, Rotary üyelerinden oluşan bir grup gönüllü, kasabanın kaderini değiştirmek için yola çıktı. İlk adımları, kasabanın okulu için bir kütüphane kurmaktı. Kitapların sihri, çocukların hayal gücünü ateşledi ve onların geleceğe dair umutlarını canlandırdı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bodrum’dan küresel dersler 04 Temmuz 2024 | 2.340 Okunma Her kalpte sihirli bir etki yaratmak 03 Temmuz 2024 | 1.248 Okunma Evet bir sigara izmariti 02 Temmuz 2024 | 71 Okunma Mavi yaka beyaz yaka şimdi de dijital yaka 26 Haziran 2024 | 178 Okunma Çeşme’deki pilot uygulamayı destekliyorum 25 Haziran 2024 | 228 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar