O modern Don Kişot’tu adı Yasin Tokat’tı

2010 yılının sonbaharıydı.

Yasin Tokat ile Denizli Güney’de Pamukkale Bağcılık’ta buluştuk. Bir gün boyunca bağların arasında kaybolduk, sohbet ettik, yemek yedik, dertleştik.

Benim için unutulmaz günlerden biriydi.

Dönüşte bir yazı yazdım.

Dedim ki; “Eğer bir fikriniz varsa, o fikri hayata geçirebilecek iddianız, enerjiniz varsa….. Bir Don Kişot gibi hayata meydan okumayı göze almışsanız. O ideal uğruna hayatınızı ortaya koyuyorsanız. İnanın, dünyalar değişir. Ve o değişen dünyada yeni fikirler ortaya çıkar, yeni hayatlar kurulur, yeni başarı öyküleri yazılır. Tıpkı Denizli’de; Güney’de olduğu gibi...”

Bu iddiayı koyan isim Yasin Tokat’tı.

İtalya’nın Toscana’sından, Fransa’nın Bordeaux’sundan farksız; belki de gelecekte çok daha iyi olacak bağları görünce çok etkilenmiştim.
Türkiye’nin bütün üreticileri oradaydı.
Müthiş bağlar kurulmuştu, yenileri de dikiliyordu.
Bu zihniyet devrimini yapan Yasin Tokat’tı. Tokat, Pamukkale Şarapları’nı bugünlere getiren kişiydi.
Gerçi bütün aile bu işin içindeydi, ama öncülük yapan, inatla bu idealin peşinden koşan Yasin Tokat’tı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Körfez masmavi olsa İzmir başka bir şehir olmaz mı? 07 Eylül 2024 | 52 Okunma Eylem planı tamam ama bir model de lazım 05 Eylül 2024 | 86 Okunma Galiba yeni şeyler yapmanın zamanı geldi 03 Eylül 2024 | 62 Okunma OVP’ye dikkat çektiler ekonomiye destek verdiler 30 Ağustos 2024 | 1.336 Okunma Bodrum artık büyükşehir gibi 28 Ağustos 2024 | 1.663 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar