Destan yazan millete bunlar reva mı?

TSK içindeki cemaatçi bir cuntanın, (yargı, emniyet, MİT ve bürokrasi içinde örgütlenmiş destekçileriyle birlikte) hükümete darbe yaparak yönetimi ele geçirme girişiminin, millet (ve TSK/emniyet/istihbarat ve yargı içindeki vatanseverler) tarafından bertaraf edilmesinin üzerinden tam 8 yıl geçti.

15 Temmuz 2016 günü yaşadığımız kanlı musibet, milletin “Artık hiçbir demokrasi dışı girişime müsaade edilmeyecektir. Bu ülkede iktidarlar ancak ve ancak demokratik seçimlerle değişebilir” duruşunu güçlü bir şekilde ortaya koymasını sağladı.

Bu mesaj, 100 yılını geride bırakan Cumhuriyetimizde, milletin demokrasiyi içselleştirdiğinin en önemli göstergelerinden biriydi.

Hep birlikte bunun devamlılığı için mücadele etmeliyiz.

★★★

Gönül isterdi ki yaşadığımız bu musibetten ülkeyi yöneten siyasetçiler de demokrasi adına dersler çıkarsaydı.

Demokrasiyi, bütün kurumlarıyla güçlendirmek için daha fazla çaba gösterselerdi.

Cumhuriyetin ve demokrasinin “ halka rağmen, halka karşı” düzenlemeler yapılacak rejimler olmadığını anlasalardı.

Milli serveti, adil bir şekilde dağıtmayı, ezen ve ezilenin olmadığı hakça bir düzen kurmayı isteselerdi.

★★★

Ne yazık ki öyle olmadı!

2018’de geçilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden sonra demokrasi açısından her şey geriye gitti. İktidarın her adımı halka rağmen, halka karşı atıldı.

Gelin neyi kastettiğimi daha iyi anlamak için tek tek bakalım:

- Yeni sistemle güya Yürütme- Yasama- Yargı gibi güçler arasındaki ayrılık netleşecekti. Tam tersi oldu. Bütün güç ve yetki yürütmede toplandı. Anayasa Mahkemesi kararı, Anayasa’daki açık hükme rağmen, Cumhuriyet tarihinde ilk defa uygulanmadı. Mahkemeler yürütmenin istediğinin tersine kararlar veremez oldu.

Can Atalay’a oy veren 70 bin Hataylı depremzedenin iradesi çöpe atıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüzde 76’nın izahı... 04 Eylül 2024 | 4.933 Okunma İnsan neden buna ihtiyaç duyar? 02 Eylül 2024 | 4.964 Okunma Avucunuzu yalarsınız... 30 Ağustos 2024 | 4.221 Okunma O zaman ücretleri artırın! 28 Ağustos 2024 | 4.553 Okunma Su da yanar! 09 Ağustos 2024 | 2.333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar