İki bakan neden gitti?

Kabinede iki önemli bakan istifa etti ya da görevden alındı.

Kabinede iki önemli bakan istifa etti ya da görevden alındı.

Cumhurbaşkanlığı “Affını istedi, af talebi kabul edildi” diye açıklasa da Mehmet Özhaseki istifa ettiğini duyurarak büyük bir cesaret örneği gösterdi.

Fahrettin Koca ise istifa ettiğini herkes bildiği halde istifasının Cumhurbaşkanlığı tarafından “Affını istedi, af talebi kabul edildi” diye duyurulmasına sessiz kalarak razı oldu.

Bu detayların hiçbir önemi yok.

★★★

Yerlerine bir yeni bir eski isim geldi.

Eski ya da yeni olmalarının da bir önemi yok.

Zira ikisi de görevlerine başlarken Cumhurbaşkanı’nın “layık görmesiyle”, “takdiriyle”, “tensip buyurmasıyla” o koltuklara oturduklarını ilan ettiler.

İkisi de “Cumhurbaşkanı’nın talimatlarıyla” her işi yapacaklarını belli etti.

İkisi de oturdukları koltukların Cumhurbaşkanı’nın birkaç sözcük içeren talimatıyla geldikleri gibi Cumhurbaşkanı’nın tek talimatıyla gideceklerini bilerek oturdu o koltuklara...

★★★

Yeni Sağlık Bakanı, İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu oldu.

Kendisi, Hacettepe mezunu bir genel cerrah. AK Parti iktidarı döneminde hastane yöneticiliği gibi eğitimler alıp hekimlikten yöneticiliğe geçmiş bir isim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kars’a şiir gidiyor” 05 Temmuz 2024 | 3.339 Okunma İki bakan neden gitti? 03 Temmuz 2024 | 2.815 Okunma Kemal Bey bu tartışmadan memnun mu? 28 Haziran 2024 | 3.351 Okunma İki ihalede 10 makam aracı! 12 Haziran 2024 | 1.832 Okunma Keşke yanlışlar doğruyu götürmeseydi! 08 Haziran 2024 | 2.404 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar