Kemal Bey bu tartışmadan memnun mu?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu geçen çarşamba günü Belediyeler Birliği Başkanı şapkasıyla Ankara’daydı ve Avrupa Birliği’nin Ankara Temsilcisi Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut’la Avrupa Hareketlilik Haftası lansmanında buluşmuştu.

Normal şartlarda bu tür bir toplantıyı belediye haberlerini takip eden genç muhabirler izler. Ancak toplantının yapıldığı Belediyeler Birliği Binasında Ankara’nın en kıdemli siyasi muhabirleri vardı.

Bu durumun en doğal sonucu İmamoğlu’na Hareketlilik Haftasından çok, siyaset sorulması oldu.

Bu sorulardan biri de İmamoğlu’nun CHP’nin önceki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla yemek yiyip yemeyeceğiydi.

İmamoğlu, bu soruyu yanıtlarken şu cevabı verdi:

“Bu yemeğe olan ilgiyi hayretle izliyorum (...) Bence gerçekten merak edilmesi gereken, bizim buluşacağımız yemek değil de vatandaşlarımızın, toplumumuzun yemeklerinde neyi yiyemedikleri konusu. Ekonomi ve başka hususlar daha önemli diye düşünüyorum.”

★★★

Bu açıklaması İmamoğlu’nun “Kemal Kılıçdaroğlu İmamoğlu’na randevu vermiyor, telefonlarına çıkmıyor” söylentilerinden duyduğu rahatsızlığı gösteriyor olsa gerek.

Şahsi kanaatim şu:

Bu mevzu İmamoğlu’nu rahatsız edecek kadar büyütülüyor.

(Kılıçdaroğlu’nun bürosunun bulunduğu) Mustafa Kemal Mahallesi’nden Ankara’ya sistematik olarak bu söylenti yayılıyor. Söylenti bununla da sınırlı kalmıyor. Devamında şu cümleler geliyor:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kemal Bey bu tartışmadan memnun mu? 28 Haziran 2024 | 3.331 Okunma İki ihalede 10 makam aracı! 12 Haziran 2024 | 1.824 Okunma Keşke yanlışlar doğruyu götürmeseydi! 08 Haziran 2024 | 2.402 Okunma Antika ülkemden insan manzaraları! 03 Haziran 2024 | 3.534 Okunma Akıl tutulması! 31 Mayıs 2024 | 3.095 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar