Su da yanar!

Yönetmen Ali Özgentürk, o yıllarda herkesin farkına varıp da kulaktan kulağa konuştuğu; “işkence-ölüm- hapishane” karanlığını film yapmış, adını da “Su Da Yanar” koymuştu.

Tarık Akan, Şahika Tekand, Hikmet Karagöz, Haşmet Zeybek’in oynadığı film, önce Anadolu’da sonra İstanbul’da yasaklanmış, kopyalarını polis toplayıp yakmış, filim yönetmeni Ali Özgentürk yargılanmıştı. Filmin adı bir Anadolu Türküsünden esinlenerek konulmuştu.

Baba bugün.

Dağlar yeşil boyandı.

Kim yattı. Kim uyandı.

Kalbime ateş düştü.

Su serptim ateş sönsün.

Serptiğim su da yandı.

★★★

Sonunda Çukurova’da serpecek su kalmadı. Uzunca zamandır ırgatlar, köylüler, çiftçiler, üniversiteler, ziraat mühendisleri, su birlikleri; “sıcak hava dalgası afet oldu üstümüze geliyor, önlem alalım, tedbir düşünelim” diye bağırıp uyarıyorlardı. Eski tarım bakanlarından Bekir Pakdemirli de “Korkmayın, üzülmeyin yeraltı barajları yapıyoruz, 150 yeraltı barajı yaptık” demişti.

Hani nerde?

Yalan çıktı.

★★★

Bakan’ın sözü yalan çıktı fakat kendisi bakanlık bütçesinden milletvekillerine yılbaşı hediyesi çok pahalı marka kravat, hanım vekillere de pahalı eşarp hediye verdi, vekillerde bu hediyeyi kabul etti, kravat bakan çekip gitti, yeni bakan geldi, önlem gelmedi. Adana’da köylüye haber yollandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüzde 76’nın izahı... 04 Eylül 2024 | 4.946 Okunma İnsan neden buna ihtiyaç duyar? 02 Eylül 2024 | 4.971 Okunma Avucunuzu yalarsınız... 30 Ağustos 2024 | 4.227 Okunma O zaman ücretleri artırın! 28 Ağustos 2024 | 4.554 Okunma Su da yanar! 09 Ağustos 2024 | 2.334 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar