Bak bir varmış bir yokmuş...
Geçmişe dair belgesel kitapları okuduğunuzda, o dönemin bütün özellikleri ruhunuzu ve bedeninizi sarar, geçmişi yeniden yaşarsınız. Sizde değişenle değişmeyeni karşılaştırma yapma...
Geçmişe dair belgesel kitapları okuduğunuzda, o dönemin bütün özellikleri ruhunuzu ve bedeninizi sarar, geçmişi yeniden yaşarsınız. Sizde değişenle değişmeyeni karşılaştırma yapma olanağını bulursunuz.
Türkiye gibi siyasal ve toplumsal dalgalanmaların yaşandığı bir ülkede bu tip çalışmalara önem veririm. Çünkü ben hep bugünü dünden görme taraftarıyım.
Derya Bengi’nin yazıp hazırladığı ‘60’lı Yıllarda Türkiye: Sazlı Cazlı Sözlük-Durmadan Dünya Dönüyor’ kitabının sayfalarını çevirirken biyografimin eksik kalan yanlarını tamamlamak için malzeme bulmuş oldum.
Zaaflarımızın çizelgesini çıkarıyor
Kitap, Ajda Pekkan’la başlıyor. Bugün de sesini kulaklarımıza ulaştıran sanatçı 1969’da ne demiş: “Ben müzik hayatını ciddiye almış ve yaşlanana kadar çalışmaya karar vermiş bir sanatçıyım. Bu yüzden mesleğimde başarılı olmak için gerekli her şeyi yaparım.”
Bu tür kitapların birkaç özelliği vardır. O günleri öğrenmek isteyen genç kuşaklar, tarihçiler, belgesel hazırlamak isteyenler, biyografi yazmak isteyenler bu kitaplardan yararlanır. Benim gibi okurlar da; anılarını tazeler, yaptıkları iyi işlerin yanı sıra hatalarını da öğrenirler. Zaaflarımızın çizelgesi de bu sayfalarda ortaya çıkar.
60’lı Yıllarda Türkiye: Sazlı Cazlı Sözlük-Durmadan Dünya Dönüyor Derya Bengi Yapı Kredi Yayınları (5 üzerinden 4 yıldız)