Birlikte yaşamayı teşvik etmek

İKSV’nin hazırladığı bir kitaptaki bilgileri, belgeleri, görüşleri okuduktan sonra Türkiye’de her alandaki yöneticilerin, devletin, bu konularda yoğunlaşması gerektiği kanısına vardım.Kitabın...

İKSV’nin hazırladığı bir kitaptaki bilgileri, belgeleri, görüşleri okuduktan sonra Türkiye’de her alandaki yöneticilerin, devletin, bu konularda yoğunlaşması gerektiği kanısına vardım.

Kitabın adı:

‘Birlikte Yaşamak: Kültürel Çoğulculuğu Sanat Yoluyla Geliştirmek’.

İKSV’nin Kültür Politikaları kapsamında yayımlanan bu yedinci raporu Dr. Feyzi Baban ve Dr. Kim Rygiel tarafından hazırlanmış.

Editörü de Kültür Politikaları Çalışmaları Direktörü Özlem Ece.

Sunuş’ta bir durum muhasebesi yapılıyor:

“2017 sonu itibariyle dünya genelinde zorla yerinden edilmiş yaklaşık 70 milyon insan, neredeyse yarısı on sekiz yaşın altında olan 25 milyon mülteci, kendi ülkesi içinde yerinden edilmiş 40 milyon kişi ve 3 milyondan fazla sığınmacı vardı. Herhangi bir devletle vatandaşlık bağı olmayan ve bu nedenle eğitim, sağlık, çalışma, kültürel hayata erişim ve katılım gibi birçok temel haktan mahrum olan insanların sayısının ise 10 milyona yakın olduğu tahmin ediliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara günleri 21 Kasım 2024 | 124 Okunma Türkiye’de felsefe çalışmaları 19 Kasım 2024 | 151 Okunma İzahlı müzik 17 Kasım 2024 | 24 Okunma Doğan Aksan’dan ‘halk etimolojisi’ 15 Kasım 2024 | 62 Okunma İlter Türkmen’in anısına 14 Kasım 2024 | 31 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar