Mehmet Şimşek istifa etmedi ama tedirgin

Yazar Erol Mütercimler’in Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifanın eşiğinden döndürüldüğüne yönelik iddiası Beştepe’den iki koldan süratli bir şekilde tekzip edildi....

Yazar Erol Mütercimler’in Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifanın eşiğinden döndürüldüğüne yönelik iddiası Beştepe’den iki koldan süratli bir şekilde tekzip edildi. Hızlıca devreye giren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi “piyasalara tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan dezenformatif” bir haber olduğunu söyleyerek, ekonomi çevrelerine itibar etmeyiniz mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, vergi politikaları nedeniyle istifa etmek istediği iddiasını “zenginlere vergi affı hiçbir aşamada gündeme gelmedi. Sayın Cumhurbaşkanımızın vergi affı paketi hususunda tercihleri tam aksine net bir şekilde geniş kesimlerinden yana, çok kazanandan çok almayı öngören bir yaklaşım yönünde olmuştur” sözleriyle tekzip etti.

Maliye Bakanı Şimşek de Beştepe’den gelen bu iki açıklamayı sosyal medya hesabından paylaştı ama ötesinde bir şey söylemedi.

***

Kamuoyunda da Beştepe’den yapılan tekzipler Şimşek’in paylaşmasına rağmen ‘ateş olmayan yerden duman çıkmaz’ misali...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tasarruf tedbirleri kapsamında Maliye’nin radarına boşanmış kadınlar girdi! 12 Eylül 2024 | 880 Okunma Devletimizin bakarkörlüğü! 10 Eylül 2024 | 812 Okunma Türkiye’nin asıl yüzsüzlerini açıklayın… 04 Eylül 2024 | 1.406 Okunma Hukuk sisteminin millisi gayri millisi olur mu? 03 Eylül 2024 | 421 Okunma Kemal Kılıçdaroğlu suçluyu mu övdü? 30 Ağustos 2024 | 241 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar