Tasarruf tedbirleri kapsamında Maliye’nin radarına boşanmış kadınlar girdi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı yabancı yatırımcıların ülkemizde yatırım yapmalarını kolaylaştırmak, yabancı yatırımcılarla işbirliklerini geliştirmek için yeni bir düzenlemeyi hayata...

Hazine ve Maliye Bakanlığı yabancı yatırımcıların ülkemizde yatırım yapmalarını kolaylaştırmak, yabancı yatırımcılarla işbirliklerini geliştirmek için yeni bir düzenlemeyi hayata geçirmişler.

AA’ya konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek diyor ki:

“Böylece sermaye piyasalarına yeni bir finansman aracını getirmiş olacağız. Yapacağımız değişiklikle ülkemizin girişim ekosistemine daha fazla yabancı kaynağın girmesini öngörüyoruz.”

Maliye Bakanının bu sözleri ülkemize yabancı kaynağın girdiğini gösteriyor. Öyle ya Şimşek atacakları adım ile “daha fazla yabancı kaynağın” girmesini öngörüyorsa, artık ülkemizin yabancı yatırımcı sorunu ortadan kalkmış, ülkemiz yabancı yatırımcıların tereddütlerini gidermiş demektir.

Türkiye’nin böyle bir sorunu vardı, yabancı fon yöneticileri ekonomi koltuğuna Mehmet Şimşek’in oturmasına rağmen Türkiye’yi yatırım için henüz güvenilir bulmadıklarını, netice olarak Şimşek’in ekonomi yönetimini devralmasının kıymetli bir adım olduğunu ama biraz daha beklemek gerektiğini düşünüyorlardı.

Mehmet Şimşek göreve gelir gelmez ilk...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir ekonomist olarak Bilal Erdoğan’ın EYT eleştirisi… 18 Eylül 2024 | 38 Okunma Narin’in neden öldürüldüğünü ortaya çıkarın artık… 17 Eylül 2024 | 471 Okunma Tasarruf tedbirleri kapsamında Maliye’nin radarına boşanmış kadınlar girdi! 12 Eylül 2024 | 985 Okunma Devletimizin bakarkörlüğü! 10 Eylül 2024 | 814 Okunma Türkiye’nin asıl yüzsüzlerini açıklayın… 04 Eylül 2024 | 1.407 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar