Yorgun bayram yazısı

İnsanın yaşı ilerledikçe hem zamanın akışı çok hızlanıyor, hem de gençliğinde ona çok önemli gelen şeyler artık hiç önemli olmamaya başlıyor... "Kız peşinde...

İnsanın yaşı ilerledikçe hem zamanın akışı çok hızlanıyor, hem de gençliğinde ona çok önemli gelen şeyler artık hiç önemli olmamaya başlıyor... "Kız peşinde koşmak" gibi!
Örneğin, berber kalfalarını çok ilgilendiren futbolcu transferi haberleri hiç umurumda değil. (Maç yok, spor sayfaları başka nasıl dolacak?)
Hangi mankenin ya da hangi dizi yıldızının kaçıncı kocasından ayrıldığından bana ne? Kadın değilim, "varoşta" da oturmuyorum, bakmam bile...
Gazetelerden haber cımbızlamak için çarşaf çarşaf gayrımenkul ve tur ilanlarından başını alabilmek gerekiyor.
Internet sitelerinde de, yukarıdan aşağıya giyotin bıçağı gibi inen ve çarçur haberleri sürekli aşağılara doğru iten reklamlardan sakınmaya çalışarak. (İneği yılan yuttu, mandanın kıçını kaplan ısırdı, Kemal Bey yürüdü, haberler de bunlar.)
Televizyonda yalnızca müzik kanallarını, daha doğrusu Digitürk radyolarını izliyorum artık (pardon, yeni ismi ne olmuştu?)
Hani o çoktan tadı kaçmış, eski pırıltısı kalmamış Mezzo'ya bile bakabilirim ara ara.
Al işte bir bayram daha...
Niçin heyecan duyamıyorum?
"Kime el öpmeye gitsem de harçlık alsam" heyecanı yerini çoktan "torun torba nasıl olsa gelir, harçlıklarını hazır edeyim" kaygısına bıraktı da ondan mı? Artık "giden" değil "gidilen" adam olduk.
Bu bayram da yüz küsur kişi Niyazi olacak.
Eskiden bu rakam iki yüz küsur kişiydi, Türkiye gelişiyor.
Bayram trafiği...
Ek seferler, tıkanan köprüler, kilometrelerce kuyruklar, havaalanı yoğunluğu falan filan... Bildik terane.
"Üçüncü havaalanına ne gerek var efendim?" diye siftinen ahmaklar biraz daha eziyet çeksinler. Ama ne yazık ki kurunun yanında yaş da sıkıntıya giriyor.
Farkında mısınız, artık "eski Ramazanlar, Direklerarası, düettolar kantolar, kolalı da gömlek giymiş kâtibim" edebiyatı yapan kalmadı, "eski bayramlar, kayık salıncak, haminnemin mendili" edebiyatı yapan da kalmadığı gibi... Bunları hiç bilmeyen, hiç de umursamayan yeni kuşaklar geldi.
Çünkü yirmi birinci yüzyılda yaşıyoruz, Türk basınının bir kısmı yirmincide kalmış olsa bile. (Sol da henüz on dokuzuncuda.)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Utanmıyor musunuz? 01 Nisan 2023 | 3.525 Okunma Dağ nerede, fare nasıl? 31 Mart 2023 | 3.281 Okunma Alafortanfonik gelismeler 30 Mart 2023 | 1.227 Okunma Yoksun oğlum sen 29 Mart 2023 | 1.857 Okunma Var biraz da sen oyalan 27 Mart 2023 | 1.166 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar