BRICS zirvesi

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracTürkiye’yi zor günlerin beklediği çok barizdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos resepsiyonunda iç cepheyi güçlendirme çağrıları yaparak...

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/trac

Türkiye’yi zor günlerin beklediği çok barizdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos resepsiyonunda iç cepheyi güçlendirme çağrıları yaparak “Bizi yılgınlığa düşürmeye, bizi usandırıp umutsuzluk girdabına sürüklemeye çalışanlar, işte o iç cepheyi hedef alıyor. Biz o iç cepheyi çökerttirmeyiz” demişti. Dikkat ederseniz, Cumhurbaşkanı son günlerde “kenetlenme” uyarıları da yapıyordu.

Türkiye’de ne zaman kritik bir dönemece girilse ve devletimiz ne zaman kamburlarını kesip atma yoluna koyulsa “iç cepheye” saldırılar düzenleniyor. Tek tek saymaya gerek yok.

Dün TUSAŞ’a yapılan terör saldırısını da PKK’ya silah bıraktırma hamleleri, Türkiye’nin Irak ile girdiği yeni dönem ve de İsrail’in sınırlarımıza dayandırmak istediği savaştan bağımsız, bağlantısız ele alamayız.

Alçak saldırıyı hangi terör örgütü yapmış olursa olsun; (PKK, PYD veya DEAŞ) gözümüzü, dikkatimizi arkasındaki Amerika ve İsrail’e dikmeliyiz.

Amerikan finans ve medya kurumu Bloomberg’in, Türkiye’nin "önümüzdeki 12 ay içerisinde şiddetli siyasi çalkantıların yaşanma olasılığı en yüksek ülke olarak gösterildiği analizi öylesine yayımlanmadığı da çok ortadaydı. Bu durumda, Amerikalıların durup dururken ve bir dayanak göstermeden servis ettikleri raporun altını doldurma aşamasına geçildiğini söyleyebiliriz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
BRICS zirvesi 24 Ekim 2024 | 48 Okunma Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 131 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 157 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 93 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar