Avrupa Konseyi hukukun son kertesidir

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Demirtaş için verdiği serbest bırakılsın kararına karşı Türkiye itiraz eder ve sonuç alamazsa, kararı da uygulamazsa, AB ile bozuk olan ilişkileri çıkmaza girer. Ama...

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Demirtaş için verdiği serbest bırakılsın kararına karşı Türkiye itiraz eder ve sonuç alamazsa, kararı da uygulamazsa, AB ile bozuk olan ilişkileri çıkmaza girer. Ama asıl önemlisi 1949'da kurucu üye statüsünde olduğumuz Avrupa Konseyi'nden dışlanırız.

''Avrupa Konseyi'', bazen AB'nin ''Avrupa Devlet ve Hükümet Başkanları Konseyi'' ile ''Avrupa Birliği Bakanlar Konseyi'' ile karıştırılıyor.

Avrupa Konseyi, hemen hemen tüm Avrupa devletlerinin üyesi olduğu ve AB ile bir organik bağı olmayan, ayrı bir uluslararası teşkilattır.

Konsey Mayıs 1949 yılında 10 ülke tarafından kurulmuş, Türkiye de Yunanistan ve İzlanda ile birlikte anlaşmayı aynı yıl imzalamıştır. Konseye ilk giren üyeler arasında olduğu için Türkiye de kurucu üye olarak sayılmıştır.

Şu an Avrupa Konseyi'nde 47 üye, 5 konsey gözlemcisi, 3 meclis gözlemcisi bir de adından dolayı bekletilen Makedonya vardır.

Avrupa Konseyi'nin amacı, Avrupa çapında insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğünü savunmaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ekonomiyi yönetemiyor 04 Şubat 2021 | 287 Okunma Faiz zor düzeltir çok kolay bozar! 03 Şubat 2021 | 538 Okunma İktidar kümesteki kazları yoluyor 02 Şubat 2021 | 625 Okunma Cari açık ülkeye kan kaybettirdi!.. 31 Ocak 2021 | 225 Okunma Gıda fiyatlarında iktidarın yanlışları 29 Ocak 2021 | 359 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar