Çocuklar ve gençlerde gelecek endişesi
Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'nün (OECD) 36 üye ülke ile bazı diğer ülkelerde 17 yaş ve altı çocuklarda nüfus ortalama gelirine göre hesaplanan ''Çocuklarda göreceli yoksulluk...
Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'nün (OECD) 36 üye ülke ile bazı diğer ülkelerde 17 yaş ve altı çocuklarda nüfus ortalama gelirine göre hesaplanan ''Çocuklarda göreceli yoksulluk oranı'' raporunu açıkladı.
Rapor; çocuklarda göreceli gelirin, ortalama nüfusa göre daha düşük düzeyde kaldığını ve bazı ülkelerde çocukların temel ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak olduğunu gösteriyor.
36 OECD üyesi içinde çocuklarda göreceli gelir yoksulluk oranının en yüksek olduğu ülke ise Türkiye oldu. Türkiye'yi ikinci sırada İsrail takip ediyor.
Çocuk yoksulluk oranının en düşük olduğu ülke ise Danimarka ve ikinci sırada Finlandiya geliyor. Bu ülkelerde, eğitim ve sağlık desteği, burs ve sosyal güvenceler diğer ülkelere göre daha düzenli ve daha yüksektir.
Öte yandan TÜİK, 2016 verilerine göre Türkiye'deki 17-24 yaş çocukların yüzde 38'i ''şiddetli maddi yoksulluk" içinde yaşıyor. Üstelik bu oran 2014 yılında yüzde 36.2 iken iki yıl içinde 2 puana yakın artıyor.