Altay’ın kardeşi Leopard değil Armata’dır
Eskinin ezberlerinin bozulduğu, siyasi, ekonomik ve askeri denklem değişkenlerinin hızla farklılaştığı bir zamanda yaşıyoruz. Bu noktada ulus olarak silahlı kuvvetlerimizin gücünün ne kadar önemli olduğunu...
Eskinin ezberlerinin bozulduğu, siyasi, ekonomik ve askeri denklem değişkenlerinin hızla farklılaştığı bir zamanda yaşıyoruz. Bu noktada ulus olarak silahlı kuvvetlerimizin gücünün ne kadar önemli olduğunu girdiğimiz muharebelerde görüyoruz.
Devleti yönetenlerin son yıllardaki değişimi kavradıklarını ve gereğini yapmaya başladıklarını, uzun menzilli hava koruma sistemi sorunumuzun çözümü için, Rusya ile S-400 anlaşması yapmış olmalarından anlıyoruz.
Başlangıç noktası için oldukça olumlu bir olay olan S-400 anlaşmasının acil olarak diğer savunma projelerine de yayılması faydalı olacaktır. Özellikle kara kuvvetlerimizin önemli ateş gücünü oluşturan tank stoklarına baktığımızda, Alman orjinli demode Leopard’ları ve Amerikan M-60 tanklarının, İsrail tarafından iki binli yılların başlarında modernize edilmiş şekli olan M-60 T’leri görüyoruz. Son teknoloji anti tank füzelerine karşı sıkıntılar yaşayan bu stokun yerini almasını planladığımız, Altay projesi için, motor ve zırh konusunu yeniden ele almamız artık bir zorunluluk haline gelmiştir.
Altay projesi için, Türk devleti eski alışkanlıklarına kendini kaptırıp, Almanlardan yardım istemekte ısrarcı olmamalıdır. Zira Alman devleti teknoloji transferi konusunda gönülsüz olup, bu tankların kullanım amacına göre küstahça hesap da sormaktadır.
LEOPARD’DAN BAŞKA DÜNYADA TANK MI YOK?
İkinci dünya savaşında Rusya’ya saldıran Alman SS Panzer Tümenlerini, şimdiki Leopard’ın babası Kaplan tanklarını kim durdurdu? Tabi ki Rus tankları, Rus savunması. Sibirya’da donan Nazi savaş makinesi, karşılarında tıkır tıkır çalışan Rus sistemlerini görünce şoka girmişti.