Adaletsizlik denizi herkesi boğar

Gerçekleri, doğruları tekrar etmek gerekir ve iyidir.Bu sebeple, tecrübeli büyüklerimiz, “Yüz seksen defa da olsa tekrar iyidir” demişlerdir. Biz de imkân ve fırsat buldukça, “Adalet mülkün temelidir”...

Gerçekleri, doğruları tekrar etmek gerekir ve iyidir.
Bu sebeple, tecrübeli büyüklerimiz, “Yüz seksen defa da olsa tekrar iyidir” demişlerdir. Biz de imkân ve fırsat buldukça, “Adalet mülkün temelidir” prensibine uygun olarak; hak, hukuk ve adalet konusundaki sıkıntıları dile getirmeye çalışıyoruz. Hak, hukuk ve adalet talebinin tekrarında da fayda var. Çünkü adaletsiz bir sistemin ayakta kalması, ittifakla mümkün değildir.

Günümüz Türkiye’sinde adalet sisteminin çok ciddî sıkıntılar içinde olduğu da herkesin malûmu. Türkiye’yi idare edenler de bu sıkıntıları inkâr etmiyorlar. Problemler o derece çoğalmış ki, nereden ve nasıl düzeleceğini bilen dahi yok.

Bir sistem düşünelim ki, ortalama iki yılda bir verdiği kararları değiştiriyor. Son 10 yıl göz önüne alındığında çok çarpıcı ve birbirinin zıddı kararlar ve uygulamalara şahit olundu. Bir dönem darbeciler, kitleler halinde tutuklandı, yargılandı ve mahkûm oldu. Sonra rüzgârlar başka bir yönden esti ve daha önce darbe iddiasıyla yargılanıp mahkûm olanlar serbest kaldı. Rüzgârlar esmeye devam etti ve daha önce darbeciler hakkında mahkûmiyet kararı verenler tutuklandı, hapse atıldı. Bu tablo, neresinden bakılırsa bakılsın problemlidir. Sessiz çoğunluk bu tabloya baktığında ne düşünür? Kimin haklı, kimin haksız olduğuna nasıl karar verecek? Birbirine taban tabana zıt kararların alındığı bir sisteme kim, ne ölçüde güvenebilecek? Zaten, yapılan araştırma ve yorumlar; vatandaşın sisteme güvenmediğini ortaya koymuyor mu?

Hukukçu değiliz, kanunlardaki ayrıntıları bilemeyebiliriz. Fakat şunu biliriz: Bir konu hakkında, birbirine zıt iki kararın ikisi de doğru olmaz!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 128 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 108 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 117 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar