Aksa’nın esareti kalbimizde yaradır

Filistin ve Aksa gündeme geldiği her defasında, İslâm âleminin ve bilhassa Türkiye’de yaşayanların bu konuda yeterli bilgileri olmadığını ortaya çıkıyor. Maalesef, Filistin ve Aksa’nın; gözden...

Filistin ve Aksa gündeme geldiği her defasında, İslâm âleminin ve bilhassa Türkiye’de yaşayanların bu konuda yeterli bilgileri olmadığını ortaya çıkıyor. Maalesef, Filistin ve Aksa’nın; gözden ve gönülden ırak mağduriyeti devam ediyor.
Cuma akşamı Mi’rac Gecesiydi. Kudüs’teki Mescid-i Aksa’nın bu bakımdan da ayrı bir önemi vardır. Peygamberimiz Hz. Muhammed (asm), bu kutlu yolculuğunda Mescid-i Aksa’ya uğramış ve oradan Mi’raca yükselmiştir. Mescid-i Aksa, aynı zamanda Müslümanların Kâbe’den önceki ilk kıblesidir. Dolayısıyla Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmak, orayı bilmek, görmek, ziyaret etmek; imkânı olan herkese tavsiye edilir.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de, Mi’rac Gecesi vesilesiyle Kudüs’e gidip Mescid-i Aksa’yı ziyaret etmiş. (14 Mayıs 2015) Haberdeki bilgi doğru ise Görmez hayatında ilk defa Mescid-i Aksa’ya gitmiş. Doğrusu bu bilgi beni çok şaşırttı. Tabiî ki mesele şahısların Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya gidip gitmemesi değil. Bu makamlara gelen kişilerin çok daha önce ve belki de birkaç defa Mescid-i Aksa’ya gitmiş olması arzu edilir. Tahmin ediyorum ki ilahiyatçıların ekserisi, çok defa Kâbe’ye gitmiştir. Bu tablo, Mescid-i Aksa’nın ihmal edildiğini akla getirmez mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 128 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 108 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 117 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar