Arşa çıkan zulüm

Adaletsizliğin hüküm sürdüğü bir dünyada, huzur ve barışın olması mümkün değil.Dünya barışını temin iddiasıyla yola çıkan Birleşmiş Milletler’in (BM) bu...

Adaletsizliğin hüküm sürdüğü bir dünyada, huzur ve barışın olması mümkün değil.
Dünya barışını temin iddiasıyla yola çıkan Birleşmiş Milletler’in (BM) bu apaçık gerçeği bilmez gibi davranması, devam eden adaletsizliklere olması gerektiği gibi itiraz etmemesi büyük bir çelişki.

Katmerleşmiş zulmün yaşandığı yerlerden biri de Filistin. “İfsat komiteleri”nin desteğiyle Filistin’i adım adım işgal eden İsrail de, haksızlıkta ve zulümde sınır tanımıyor. Dünyanın itirazlarını da dikkate almayan İsrail yöneticileri, ‘canlı yayın’larda bile insanları katletmekten geri durmuyor maalesef.

Dünyanın tepkisini çeken hadiselere biri daha eklenmiş. İsrail işgali altındaki Batı Şeria’nın El Halil şehrinde bir İsrail askeri, vurularak yerde kendinden geçmiş halde yaralı olarak yatan bir Filistinli genci onlarca kişinin gözleri önünde başından bir daha vurarak katletmiş. (AA, 25 Mart 2016)

Birleşmiş Milletler Hukuk Dışı, Keyfi ve Yargısız İnfazlar Özel Raportörü Christof Heyns, yerde yaralı halde yatan Filistinli genci kameralar önünde başından vurarak öldüren İsrail askerini ‘cinayet işlemekle’ suçlamış. Heyns, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, olayın ardından ortaya çıkan görüntülerin, Filistinli gencin öldürülmesinin yargısız infaz olduğunu tüm açıklığıyla ortaya koyduğunu söyleyip, “Tehdit teşkil etmeyen birini vurmak cinayettir” demiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 128 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 108 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 117 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar