Birinci Avrupa ile işbirliği...

Avrupa’dan sadece kötülük geleceğini düşünenler, başından beri Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üye olmasına itiraz ediyorlar.Elbette hiçbirimiz kötülüklerin sınırları geçip...

Avrupa’dan sadece kötülük geleceğini düşünenler, başından beri Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üye olmasına itiraz ediyorlar.
Elbette hiçbirimiz kötülüklerin sınırları geçip ülkemize girmesini arzu etmez, ancak dünya küçülüp bir köy halini aldı. Dolayısıyla, Avrupa’ya da dünyanın öbür ucundaki kötülükler, geçmiş yıllara nisbetle çok daha kolay ve hızlı bir şekilde sınırlarımızı aşıp evlerimize kadar girebiliyorlar.

“Avrupa Birliği’ne üye olmayalım ki oradaki kötülükler Türkiye’ye gelmesin” demek sadece bir temenniden ibarettir. Üye olsak da olmasak da, Avrupa’daki kötülükler değişik yollarla ülkemize girebilmektedir. Avrupa’da sadece kötülük ve fenalık üretilmediğine göre, üye olunmadığı için muhtemel iyiliklerin ülkemize gelmesine bilerek ya da bilmeyerek mani olunuyor. Hadiseyi böyle değerlendirmek, böyle bakmak en isabetli yoldur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 128 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 108 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 117 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar