Din ve medya ilişkisi...

Gazete, dergi, televizyon, internet ve diğer medya vasıtaları insanları doğruluğa teşvik için çok önemli bir vesile ve vasıta olabileceği gibi; bütün bir milleti uçuruma da sürükleyebilir.Bıçak...

Gazete, dergi, televizyon, internet ve diğer medya vasıtaları insanları doğruluğa teşvik için çok önemli bir vesile ve vasıta olabileceği gibi; bütün bir milleti uçuruma da sürükleyebilir.
Bıçak gibi: Katillerin elinde zararlı, doktorların elinde faydalı...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Medya ve Din Sempozyumu’nda yaptığı konuşmada bu noktaya dikkat çekmiş. “Dünün Türkiye’sinde irtica söylemi ne ise bugünün dünyasında da İslamofobi odur” diyen Görmez’in tesbitlerinin bir kısmını özetlemekte fayda var:

*Medya marifetiyle bize ulaştırılan bilginin sorgusuz sualsiz olarak kabul ettirilmeye zorlanması doğru değildir. Bize bir haber getirenden, bize bir şeyler söyleyenden, bizi bir konuda bilgilendirenden istediğimiz tek bir şey vardır, o da sahih ve güvenli bilgidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 128 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 108 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 117 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar