‘Doğru İslâmiyet’ Japonya’da

Dünyadaki her insanın İslâmın güzelliklerini bilmeye ve tanımaya ihtiyacı var. İnsanlara ‘doğru İslâmiyet’ anlatılabilse, dünyadaki taht kavgaları ve savaşlar sona erer ve yeryüzü...

Dünyadaki her insanın İslâmın güzelliklerini bilmeye ve tanımaya ihtiyacı var. İnsanlara ‘doğru İslâmiyet’ anlatılabilse, dünyadaki taht kavgaları ve savaşlar sona erer ve yeryüzü gerçekten barış ve huzura kavuşabilir.
Japonya’nın en eski 2. üniversitesi ve aynı zamanda Asya kıt’asındaki önde gelen üniversitelerden biri olan Kyoto Üniversitesi’nde bir tasavvuf kürsüsü açılmış. Başkanlığını Prof. Dr. Yasushi Tonaga’nın yaptığı “Tasavvuf Araştırmaları Merkezi”nin maksadı, “Japonlara İslâmın asıl yüzünü anlatmak” olarak açıklanmış.

Kyoto Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Merkezi Başkanı Prof. Dr. Yasushi Tonaga, aynı zamanda üniversitenin İslâm Araştırmaları Merkezi’nde araştırmacı olarak görev yapıyor ve en büyük hedeflerinden birini, İslamofobi’ye karşı Japon halkını bilinçlendirmek olarak açıklıyor.

Prof. Dr. Tonaga, Japonya’da “İslamofobi/ İslâm korkusu” olup olmadığıyla ilgili bir soruyu şöyle cevaplandırmış: “Japonya’da İslamofobi Avrupa ya da Amerika’ya nazaran çok yüksek değil. Zaten Japonların İslâm hakkındaki genel bilgileri de oldukça az. Zaten ben birkaç çeşit İslâm olduğunu düşünüyorum. Biri çok terör odaklı radikal İslâm. Ama Türkiye’deki geleneksel İslâm bu tarz bir İslâm’dan çok farklı. Çünkü sufizm ve tarikat geleneği başka. İşte bu merkezde sufizme dayalı Türk İslâm örneğiyle İslâm’ın asıl yüzünü göstermek istiyorum. Merkezimizde genel Japon toplumunu İslâm’ın diğer yüzü, yani sufi İslâm’ı hakkında bilgilendirmeyi başarabilirsek, onlar da İslâm’ı farklı bir ışık altında görmüş olacaklar ve belki de İslâm’ın güncel imajını değiştirmede bir katkımız olacaktır.” (Konuşan: Balçiçek İlter, Haber Türk g., 28 Mart 2016)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 128 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 108 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 117 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar