Eğitim ve sistem

Ülkemizdeki eğitim sisteminin çok sık değişmesi acaba neye işaret eder? Slogan haline gelen, ama hakikate işaret eden bir deyim var: Türkiye’deki eğitim sisteminin iki problemi vardır. Biri eğitim, ikincisi de...

Ülkemizdeki eğitim sisteminin çok sık değişmesi acaba neye işaret eder? Slogan haline gelen, ama hakikate işaret eden bir deyim var: Türkiye’deki eğitim sisteminin iki problemi vardır. Biri eğitim, ikincisi de sistem!
Türkiye’deki siyasetçiler bir iş yaparken “Bunu millete de soralım, acaba ne düşünürler?” diye bir kaygıları olmuyor. Ekseriyetle “Ben yaptım, daha iyi oldu” diye düşünüp adım atıyorlar, ama neticede yapılan işlerden fayda değil zarar veriyor.

İyi kötü yürüyen bir imtihan sistemi vardı. Enine boyuna düşünülmeden, bir günde, bir gecede değişmesine karar verildi ve değişti. Ancak gelen sistemin giden sistemden daha iyi olduğunu söyleyen bir kişi bile çıkmadı denilse yeridir. Açıklanan son karara göre liselere geçişte uygulanacak sistem değişti. Çok tartışmalı olan yeni sistem, temelde öğrencinin evine en yakın okula gitmesini icap ettiriyor. Kulağa ne kadar hoş geliyor değil mi? “En iyi okul, eve en yakın okuldur.” Prensip olarak eve en yakın okulun en iyi okul olması, eşitler arasındaki seçim için geçerli olabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 153 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 131 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 110 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 77 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar