Ey akıl, koş gel!

Bir gün, bir hafta, bir ayda çok hızlı hadiseler yaşandı ve istemediğimiz yeni bir sürece sürüklendik.Gazeteler artık, yaşanan terör hadiselerinin listesini yayınlıyor. Bu gidişe hemen engel olunmazsa, korkulan...

Bir gün, bir hafta, bir ayda çok hızlı hadiseler yaşandı ve istemediğimiz yeni bir sürece sürüklendik.
Gazeteler artık, yaşanan terör hadiselerinin listesini yayınlıyor. Bu gidişe hemen engel olunmazsa, korkulan başa gelir ve çok daha ağır faturalar öderiz, Allah muhafaza etsin.

İçinde bulunduğumuz sosyal krizden kurtulmak için aklı başında olan herkesin itidal ve sükûnet çağrısı yapması lâzım. Bu da yetmez, herkes, hepimiz sakin olmak durumundayız. Hiç kimse, pirelere kızarak yorgan yakma anlamına gelecek davranışların içine girmemeli.

Karşı karşıya olduğumuz sıkıntılar büyüktür. Ancak şunu unutmayalım ki, bu sıkıntılar aşılamayacak büyüklükte değildir. Bediüzzaman Hazretlerinin talebe ve hizmetkârlarından merhum Hamza Emek Ağabey, şöyle bir hatıra anlatır: “(Said Nursî) Şiddetli hastaydı. Biz de başucunda bekliyorduk. Daha sonra aniden iki defa uyandı. Tebessüm ediyordu. Gülerek buyurdu ki: ‘Kardaşlarım, korkmayınız, Risâle-i Nur bu memlekete hâkimdir. Masonların, zındıkların ve komünistlerin belini kırmıştır.’” (N. Şahiner, Son Şahitler, s. 421)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 131 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 108 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 117 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar