Hedefler unutuldu mu?

Türkiye’yi idare edenler, cumhuriyetin ilanının 100. yılı için bazı hedefler ortaya koyup, çalışmalar yapıldığını açıklamıştı. Son aylarda bu mesele unutuldu gibi. Bazı...

Türkiye’yi idare edenler, cumhuriyetin ilanının 100. yılı için bazı hedefler ortaya koyup, çalışmalar yapıldığını açıklamıştı.


Son aylarda bu mesele unutuldu gibi. Bazı işadamları da bu gidişle ortaya konulan hedeflere ulaşılmasının zor, hatta imkânsız olduğunu ifade ediyor.

Elbette, millet menfaatine atılacak her adımın takdir edilmesi lazım. İdarecilere düşen, verdikleri sözlere sahip çıkmak ve gereğin yapmak olmalı.

Verilen sözleri ve ortaya konulan hedefleri kısaca ve özetle hatırlamakta fayda var. İşte, 2023’te ulaşılması düşünülen hedeflerin bazıları:

*Dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına girmek. *Kişi başına düşen milli geliri 20 bin doların üzerine çıkarmak. *500 milyar dolarlık ihracat yapmak. *Orta ve yüksek teknolojili ürünlerde Avrasya’nın üretim üssü olmak. *Dünya çapında turizm kentleri oluşturmak. *Ekonomik sıkıntılardan tamamen uzaklaşmak. *Gelir dağılımını daha adil bir hale getirmek. *Demokrasi ve hukuk ilkelerini tam işler hale getirmek. *Cari açığı kapatarak cari fazla vermek. *İşsizliği çok düşük mertebelere çekmek. *Yoksulluk sınırının altındaki nüfusu azaltmak. *Çok yüksek insani gelişme kategorisine çıkmak. *Avrupa Birliği’ne tam üye olmak. *İstanbul’u dünyanın önemli finans şehirlerinden biri yapmak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 128 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 108 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 117 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar