Kütüphanesiz okul!

Gündemi meşgul etmemiş olsa da, bir “Kütüphaneler Haftası”nı daha geride bıraktık. Her yıl Mart ayının son Pazartesi ile başlayan hafta bu sene 30 Mart ile 5 Nisan 2015 tarihleri arasında kutlandı. Acaba...

Gündemi meşgul etmemiş olsa da, bir “Kütüphaneler Haftası”nı daha geride bıraktık. Her yıl Mart ayının son Pazartesi ile başlayan hafta bu sene 30 Mart ile 5 Nisan 2015 tarihleri arasında kutlandı. Acaba gerçekten kutlandı mı?
“Kütüphaneler Haftası” ile ilgili kaç haber, kaç yazı, kaç açıklama okuduk? Elbette ‘resmi’ açıklamalar ve törenler yapıldı, ama kitap okuma ve bunun önemi; ‘Sevgililer Günü’nün binde biri kadar konuşuldu mu? Tabii ki okumak ve kitap denildiğinde eğitim ve okul akla gelir. Okuma alışkanlığı daha çok öğrencilik yaşlarında ve okullarda kazanılır. Çok önemli olan bu mesele, eğitim sisteminin özünde ve gündeminde yeteri kadar yer alıyor mu?

Kitap okumaya mani olan pek çok sebep var. En başta ‘sanal alem’ çocuklarımızı çok meşgul ediyor. Ancak, bu maniler var diye kitap okuma ve okutma alışkanlığını kazandırma çalışmalarına son veremeyiz. Peki ne yapılabilir? Pek çok defa gündeme gelmekle beraber, yeteri kadar ciddiye alınmayan çarelerden biri, okullarda “kitap okuma dersi/saati” uygulaması başlayabilir. Kusura bakılmasın, ama bazı dersler var ki ‘boş’ geçiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 153 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 131 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 110 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 77 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar