Mursi’nin değil, Mısır’ın idamına karar verildi!

Dünya, yeni bir şokla sarsıldı. “Sarsıldı” diyoruz, ama bunun sözgelişi olduğunu da biliyoruz. Çünkü dünya, ‘aklını’ kaybettiği günden bu yana, gerçekten sarsılması...

Dünya, yeni bir şokla sarsıldı. “Sarsıldı” diyoruz, ama bunun sözgelişi olduğunu da biliyoruz. Çünkü dünya, ‘aklını’ kaybettiği günden bu yana, gerçekten sarsılması gereken hadiseler karşısında susmayı tercih ediyor.
“İslâmın zeki bir mahdumu, çocuğu” olduğu müjdesi sebebiyle her zaman duâcı olduğumuz Mısır, maalesef darbecilerin tesiri altında. Ülkeyi uzun yıllar adaletsiz bir şekilde idare eden Hüsnü Mübarek’ten sonra cumhurbaşkanı olarak seçilen Muhammed Mursi ve arkadaşları hakkında ‘idam’ kararı verildi. Kararın ayrıntıları bir yana, baştan sonra siyasî bir karar olduğu çok rahatlıkla söylenebilir. Adalete göre değil de, siyasete göre karar verildikten sonra çıkan neticeden iyilik beklenebilir mi?

Seçimle cumhurbaşkanı olan Mursi ve arkadaşları hakkında onlarca iddia ve itham var. Her darbe idaresinde olduğu gibi habbeyi kubbe yapmak ve siyasetçileri devre dışı bırakmak mümkün. Hadiselerin ayrıntılarını bilmesek bile, rahatlıkla adil bir karar verilmediğini söyleyebiliriz. Çünkü kararı verdirenler milletin helâl reyleriyle iktidara gelen idareciler değil. Aynı zamanda, yaptıkları işler sebebiyle millete hesap vermek durumunda da olmadıkları için çok rahatlıkla adaletsiz hükümler verilebilir ve verilmiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 128 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 108 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 117 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar