Seçim güvenliği

Her seçim döneminde olduğu gibi bu defa da sandıklarda yanlışlar yapıldığı ve millet iradesinin tam olarak yansımadığı iddia edilecek.Prensip olarak seçim öncesi ve sonrasında hile, hata ve...

Her seçim döneminde olduğu gibi bu defa da sandıklarda yanlışlar yapıldığı ve millet iradesinin tam olarak yansımadığı iddia edilecek.
Prensip olarak seçim öncesi ve sonrasında hile, hata ve yanlışların yapılması mümkündür. Ata sözü haline gelen bir tesbite göre, seçimler meydanlarda değil; sandıklarda kazanılır. Meydanlara yüzbinleri topladığı halde, seçim günü sandığa sahip çıkmayan kişi ya da partiler kaybetmeyi göze almış demektir.

1980 öncesinde yapılan seçimlerde mükerrer seçmen yazılması ve aynı kişinin farklı sandıklarda oy kullanması, ya da başkasının yerine imza atması mümkündü. Son yıllardaki seçimlerde bunu yapmak büyük ölçüde imkânsız hale geldi. Vatandaşlık numarası sayesinde aynı kişinin farklı sandık listesinde yer alması kolay değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 128 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 108 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 117 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar