Tükenme yarışı

Erciyes Üniversitesi tarafından düzenlenen bir sempozyumda konuşan üniversitenin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, hayatî bir meseleye parmak basmış.Prof. Doğan, ‘’Biz, hepimiz, günümüzde bir...

Erciyes Üniversitesi tarafından düzenlenen bir sempozyumda konuşan üniversitenin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, hayatî bir meseleye parmak basmış.
Prof. Doğan, ‘’Biz, hepimiz, günümüzde bir tüketim ve konforizm kıskacında savrulup duruyoruz. Tükettikçe hepimiz tükeniyoruz, biriktirdikçe biriktiriyoruz’’ demiş.

Başta ekonomistler olmak üzere işin ehli olan herkes, tüketim tuzağına düşmemek gerektiği konusunda ikazlarda bulunuyor. Üretmek yerine tüketmek noktasında sürdürülen yarış, hem insanların hem de dünyanın tükenmesine, bitmesine ve yaşanmaz hâle gelmesine sebep oluyor.

Keşke, Erciyes Üniversitesi Psikolojik Danışma Merkezi tarafından (Kayseri) Sabancı Kültür Sitesi’nde 3’üncüsü düzenlenen “Ulusal Maneviyat Psikolojisi Sempozyumu”nda dile getirilen meseleler daha geniş kitlelere ulaştırılabilse.

Akademisyenler, öğrenciler, din görevlileri, psikologlar ve öğrencilerin katıldığı sempozyumda konuşan ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, ‘’İnsanın sadece bedeninin ihtiyacı yok, rûhun da ihtiyaçları var. Zaten ‘Ahsen-i Takvim’, rûhun güzelliğine dikkat çekmedir. (...) Bugün sadece Amerikan toplumunun sorunları yok. Belki 20 yıl önce, belki biraz daha önce bizde de başladı. Tükettikçe hepimiz tükeniyoruz, biriktirdikçe biriktiriyoruz’’ diye konuşmuş.

Psikiyatrist Dr. Mustafa Merter de, ‘uzman’ların başlarını öne eğen bir tesbitte bulunup şöyle demiş: ‘’Bildiğiniz gibi, 100 senedir psikoloji ve psikiyatr var. Ancak biz gittikçe daha kötüye gidiyoruz. Bunu söylerken, psikoloji ve psikiyatri alanındaki olumlu gelişmeleri görmezden gelmiyorum. (...) Ama büyük resme baktığımız zaman çok yoğun bir bozulma görüyoruz.’’ (DHA bülteni, 11 Mayıs 2016)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 128 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 108 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 117 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar