Yanlışa itiraz etmek kabahat mi?

Dünya, hükmen tersine dönmüş vaziyette. Çoğu zaman ‘iyi’ler yerine ‘kötü’ler tercih edildiği gibi, yanlışa itiraz edenler de kınanabiliyor. Bir zamanlar “dünya dönüyor” diyenlerin...

Dünya, hükmen tersine dönmüş vaziyette. Çoğu zaman ‘iyi’ler yerine ‘kötü’ler tercih edildiği gibi, yanlışa itiraz edenler de kınanabiliyor. Bir zamanlar “dünya dönüyor” diyenlerin de kınandığı gibi.
Çocuklarımızı nasıl yetiştireceğimiz ve onların eğitimi de önemli tartışmalara sebep oluyor. Türkiye’yi idare edenler ya da kısaca ‘devlet’ dediğimiz sistem, bu konuda ‘tek yetkili’ olarak kendisini ilân etmiş durumda. Eğitim sisteminin hemen her yıl değişmesi bunun bir delili değil mi?

Millete, velilere sorulmadan yapılan uygulamalardan biri de ‘karma eğitim’ meselesidir. Çocuğunuzu okula gönderirsiniz, ama sizin fikriniz sorulmadan kız erkek aynı sıraya oturturlar. İtiraz edersiniz, bu defa da hemen ‘mürteci’ damgasını yersiniz. Onlara göre insanlar, ‘doğuştan’ itibaren karma eğitim almak üzere yaratılmışlar! “Kızlar ayrı, erkekler ayrı sıralarda, sınıflarda, okullarda otursun, okusun” dediğinizde ‘ayıp’ etmiş olursunuz!

Peki niçin? Bu ‘ölçü’yü kim, kime sorarak koymuş? Bu da ‘değişmez ve değiştirilmesi dahi teklif edilemez’ bir uygulama mıdır? Eğitimin kalitesini arttıran, Türkiye’ye uçuran bir sistem midir? Son zamanlarda ayrı sınıf, ayrı okul uygulamaları kısmen başlamıştır ve tebrik ve takdir edilmesi gerekir. İlk adım; veliye, yaşına göre öğrenciye bu uygulama ile ilgili tercihlerin sorulması gerektiğidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 128 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 108 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 117 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar