Zulüm eken terör biçmez mi?

A’dan Z’ye kadar terörün ve teröristin her çeşidine binler nefret olsun.Terörün en kötüsü de, İslam adına yapıldığı iddia edilen şeklidir. Düşünün ki Kur’ân-ı...

A’dan Z’ye kadar terörün ve teröristin her çeşidine binler nefret olsun.
Terörün en kötüsü de, İslam adına yapıldığı iddia edilen şeklidir. Düşünün ki Kur’ân-ı Kerim’de, (mealen, kısaca) “Kim, (haksız yere) bir cana kıyarsa bütün insanları öldürmüş gibi olur” denilsin (Maide Suresi, 32. ayet) ve fakat birileri İslâm adına masumları katletsin!

İslâm adına işlenen bu cinayetleri bütün İslâm dünyası ve Müslümanlar reddeder, reddetmeli ve zaten reddediyor. Elbette reddetmek sadece sözle değil, fiillerle de olmalı. Daha doğrusu, İslâm herkese doğru ve dürüst şekilde öğretilmeli ki hiç kimse bu akıl dışı iddialarla kimseyi yanıltamasın, kandıramasın.

Terörün Avrupa’yı vurması sonrasında mülteciler suçlu ilân edilmeye başlamış. Bazılarına göre; bilhassa fakir İslam ülkelerinden insanlar Avrupa’ya mülteci olarak gitmese batıda terör olmayacak. Bu yanlış kanaate itiraz Avrupalı bir gazeteciden gelmiş. Deutsche Welle’de (Türkçe) yayınlanan Verica Spasovska imzalı bir değerlendirmede, “Terör tehlikesini mülteci akını mı arttırdı? Mülteci kabul etmemesi, Avrupa’yı daha güvenli bir yer mi yapar?” sorusuna cevap aranmış.

Verica Spasovska’nın değerlendirmesinin bir bölümü şöyle:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 128 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 108 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 117 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar