Dünya sanat piyasalarında payımızı artırmalıyız
Farklı şehirlerin, yeni mekânların, değişik tatların, son teknolojilerin peşinde koşmaktan mutluluk duyan, bunların insan ömrünü güzelleştirenin ayrıntılar olduğunu düşünenlerle, yani hayatta...
Farklı şehirlerin, yeni mekânların, değişik tatların, son teknolojilerin peşinde koşmaktan mutluluk duyan, bunların insan ömrünü güzelleştirenin ayrıntılar olduğunu düşünenlerle, yani hayatta her anlamda lezzet arayanlarla yine beraberiz. İşte bu haftanın konu başlıkları… Ayrıntılar mı? dunya.com/ehlikeyf adresinde…
“Hedef, sanat ve kültür altyapısının gelişmesi”
Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli “Hedef, sanat ve kültür altyapısının gelişmesi. İstanbul’un bu yöndeki gelişmesi, azami ölçüde ve birinci sırada teşvik edilmeli, hem özel kurumlar hem de devlet tarafından desteklenmelidirler. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nde (TİM) Hizmet İhracatçıları Birliği’nin kurulmuş olması özellikle sanat ve kültür sektörü yönünden en önemli örgütlenmedir ve ilk doğru örgütlenmedir. Çünkü, konularımızın hepsi olması gereken seviyede dile getirilecek…” diyor… Geçtiğimiz yıl dünya sanat piyasaları hacminin 64 milyar olduğunu belirten Güreli, Türkiye pazarının 250-300 milyon dolar arasında olduğunu söylüyor. Türkiye’nin sanatsever iş insanlarına yönelik olarak başlatılan “Galeri Destek Programı”nın bu yıl genişletileceğini kaydeden Ali Güreli, “bu programa destek veren şirketler ekmek yediği ülkenin çağdaş sanatına, galerilerine de destek oluyor. Bu sene, 10 civarında ülkeden destek bekliyoruz” şeklinde konuşuyor. “Sanatı izleyin, ama mutlaka parçası da olun” anlayışı ile bir vakıf için yola çıktıklarını belirten Ali Güreli kurdukları Çağdaş İstanbul Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfı’nın amacını şöyle dile getiriyor: “Vakfın amacı ülkemizdeki sanatseverlerin azami desteğini almak, proje ve çalışmalarını en geniş anlamda paylaşımcı ve katılımcı anlayışla hayata geçirmektir.” Söyleşinin tamamını okumak için lütfen dunya.com/ehlikeyf’e geçiniz…
Üç markaya uluslararası üç ödül
Dünyada 70’in üzerindeki ülkede kendi markalarını üreten, 4 binden fazla şirketin üyesi olduğu, The Private Label Manufacturers Association (PLMA), her yıl düzenlediği PLMA yarışmasında Bitki ve Baharatlar kategorisinde Metro Türkiye, Metro Chef marka siyah sarımsakla PLMA 2018 Mükemmelliğe Saygı Ödülü’nü kazandı. Öte yandan, TAV Havalimanları'nın iştiraki BTA’nın konseptlerinden Cakes&Bakes, 7’ncisi düzenlenen Airport Food and Beverage (FAB) Conference & Awards 2018’de Yılın Havalimanı Kafe Noktası (Airport Coffee, Tea, Non-alcoholic Beverage Shop of the Year) kategorisinin Avrupa birincisi oldu. Teremyağ’ın Gurme Kaymaklı ürünü ise Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü (iTQi) tarafından mükemmel tat ve kalitedeki yiyecek ve içeceklere verilen “Üstün Lezzet Ödülü”ne layık görüldü. Ayrıntılar, dunya.com/ehlikeyf’te…