İşte Doğu Akdeniz’de kırılan kuşatmanın perde arkası

Şimdi size yine isimsiz kahramanların... Biz uyurken uyumayanların... Sinsi planların, kumpasların, gölgelerin arasından en derin satranç hamleleriyle geçenlerin... ‘Mavi vatan’ın derinliklerinde kazandıkları o muazzam zaferin hikâyesini anlatacağım.

Elbette yine senaryo halinde, benim de kattıklarımla... Hayalin heyecanıyla...

Mart 2009: Ankara’ya çok önemli bir bilgi notu ulaşır. Yunanistan’la Kıbrıs Rum Kesimi arasında bir dizi enerji görüşmeleri gerçekleşmiştir. Bu sırada Yunanistan sürekli olarak Ege’de gerilimi arttırmaktadır. Meis Adası açıklarında Türk ve Yunan sahil güvenlik botları bordo bordoya gezmektedir. Türkiye’nin doğu Akdeniz’de küçük bir alana sıkıştırılması için planlar yapıldığı değerlendirilir.

29 Kasım 2010: Başbakan Tayyip Erdoğan bir Libya ziyareti planlar. Amaç Türkiye ile Libya kıyıları birbirini gördüğünden karşılıklı bir denizde münhasır ekonomik bölge mutabakatı imzalamaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
TBMM Başkanı’ndan küresel uyarılar 06 Nisan 2025 | 10 Okunma Dünyayı sarsan kararlar 05 Nisan 2025 | 119 Okunma Savunma Bakanı Güler’den barış süreci için son uyarı 31 Mart 2025 | 182 Okunma Üç liseli gencin kutup macerası 30 Mart 2025 | 253 Okunma ABD’den gelen mesajlar ve Türkiye’nin küresel şifreleri 29 Mart 2025 | 535 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar
Close menu