Suriye ile normalleşme için çok önemli bir adım

Türkiye’nin Irak’tan sonra Suriye ile de normalleşme politikası açısından çok kritik bir adım atılıyor.

5 Ekim 2023 tarihinde duran Birleşik Kara Devriyesi (BKD) yeniden başlatılıyor.

Türk ve Rus askerlerinden oluşan birlik, Barış Pınarı Harekâtı bölgesinin doğusunda yeniden devriye görevine başlıyor. Pars ve Kirpi araçlarıyla birlikte 24 personel görev yapıyor.

Peki bu ne anlama geliyor?

Esad her ne kadar görüşme için “Şart koşmuyoruz” dese de sonuçta Türk askerinin Suriye’nin kuzeyinde bulunmasını bir şekilde gündemde tutuyor.

Ancak Soçi mutabakatıyla Türk ve Rus askerlerinin birlikte yeniden devriye görevine başlaması, Türkiye’nin ‘işgal amaçlı’ değil terörle mücadele ve istikrar için orada olduğunun Rusya ile birlikte tescili anlamına geliyor.

Putin’in Esad üzerindeki etkisini de düşünürsek;

Rusya ile bu ortak kara devriyesini Ankara ile Şam arasındaki normalleşme aşaması açısından önemli bir gelişme olarak değerlendirilebiliriz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gece 400 bin gündüz 4 milyon nüfuslu ilçe 16 Eylül 2024 | 551 Okunma Barselona stadını yapan Nihat Özdemir: ‘Bir hayalim var...’ 15 Eylül 2024 | 254 Okunma 81 Vali ‘Yeşil bağımsızlık’ savaşı için toplanıyor 14 Eylül 2024 | 37 Okunma Narin itirafla mı bulundu 09 Eylül 2024 | 856 Okunma Yaşar Kemal’in kurtardığı tarihi kilisede barış ayini 08 Eylül 2024 | 91 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar