Eskinin can çekiştiği yeninin ürkütücü bir hızla geldiği şu günlerde...

Eskinin tam olarak çekilmediği yeninin tam olarak yerleşmediği günlerdeyiz. Tıpkı 19. Yüzyıl’daki atalarımız gibi. Doğduğumuz dünyadan uzaklaşıyor ancak maddi ve manevi olarak doyacağımız...

Eskinin tam olarak çekilmediği yeninin tam olarak yerleşmediği günlerdeyiz. Tıpkı 19. Yüzyıl’daki atalarımız gibi. Doğduğumuz dünyadan uzaklaşıyor ancak maddi ve manevi olarak doyacağımız dünyaya varamıyoruz.

Dijital çağı henüz tam olarak konuşmaya başlayamadık bile.

Başkanlık rejimi ile birlikte yeni yapılanmalar da devreye giriyor. Yeni yapılanmalar arasında bendenizi en çok ilgilendiren birimlerin başında Dijital Dönüşüm Ofisi geliyor.

Poul Goodman’ın “Bilimsel araştırmada ondan yararlanılsa da yararlanılmasa da teknoloji; ahlak felsefesinin bir dalıdır, bilimin değil” önermesi hayatım boyunca benim için yol gösterici oldu. Dolayısıyla Dijital Dönüşüm Ofisi’nde hem dijital kültürün teknolojisi hem de ahlaki ve hukuki yönünün bir arada ele alınması gerektiği meselesine dikkat kesiliyorum.

Gençlerin yeni bilişim teknolojilerine olan mesafesi ile yakından ilgilenmeye çalışıyorum. Meselenin ahlaki yönünü kavramak için gençlerin içine doğdukları dijital kültürü nasıl idrak ettiklerini anlamaya çalışıyorum. Bu minvalde sosyal medya üzerinden tanıştığım, Gaziantep’te yaşayan Merve Parlak’ın okuduğu kitapları tavsiye etmesinden çok hoşnut olduğumu söylemeliyim. Merve Parlak hem bilişim teknolojileri mezunu hem de AÖF’de İlahiyat okumuş. Edebiyat ile yakından ilgili. Yani teknoloji ile ilgilenenlerin pek çoğunda rastladığımız “kelime kaybı” onda yok. Şiir yazan bir bilişimci Merve.

Merve Parlak’tan niye bu kadar uzun bahsettiğime gelince... Henüz kendisi ile ru be ru görüşmedik. İletişimimiz mesajlaşma ve e-posta yoluyla oluyor. Biraz sonra size onun bendenize göndermiş olduğu mektubu sunacağım. Bu vesile ile gençlerin Dijital Dönüşüm Ofisi ile ilgili görüşlerine zaman zaman yer vermek istediğimi de ilan etmiş oluyorum. Buyurun:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
21. yüzyılı kim temsil ediyor? Aptallar ve aptallıklar mı? 22 Kasım 2024 | 33 Okunma 19. yüzyıl epidemiye âşık, 21. yüzyıl laboratuvarda üretilmiş virüslerin eseri/esiri 15 Kasım 2024 | 97 Okunma Şiir Cumhuriyeti’nin o yalnız vatandaşları, merhaba... 08 Kasım 2024 | 201 Okunma Dizilerde Türk bayrağı... 01 Kasım 2024 | 308 Okunma Verilen hediye geri alınır mı? 25 Ekim 2024 | 141 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar